Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Google Allo: Κυκλοφορεί η πιο «έξυπνη» εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων

Η Google είχε ανακοινώσει πριν μερικούς μήνες τις δύο νέες εφαρμογές της, το Google Duo και το Google Allo.
Πριν μερικές εβδομάδες είχαμε την κυκλοφορία της εφαρμογής των βίντεο-κλήσεων, Duo, ενώ σήμερα η Google κυκλοφόρησε την εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων, Allo.

To Google Allo είναι μια νέα εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων για Android και iOS, που σας βοηθά να κάνετε και να πείτε περισσότερα πράγματα, ενώ βρίσκεστε εντός του chat. To Allo σας βοηθά να κάνετε σχέδια, να βρείτε πληροφορίες και να εκφραστείτε πιο εύκολα στο chat. Επίσης η «έξυπνη» εφαρμογή προσαρμόζεται και έτσι όσο τη χρησιμοποιείτε, τόσο βελτιώνεται.

Διαθέτει μια λειτουργία, που ονομάζεται Smart Reply και σας επιτρέπει να απαντήσετε πολύ γρήγορα όταν βρίσκεστε στο δρόμο για παράδειγμα. Επίσης διαθέτει περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης για τα μηνύματά σας, αλλάζοντας το μέγεθος ή προσθέτοντας σκίτσα, με 25 custom πακέτα με αυτοκόλλητα.

Το Allo παρουσιάζει επίσης για πρώτη φορά το Google Assistant. Πρόκειται στην ουσία για ένα bot, στην λογική των Messenger bots, το οποίο μπορείτε ευθέως να το ρωτήσετε ό,τι χρειάζεστε να μάθετε. Πλέον δε χρειάζεται να βγείτε από το chat, ώστε να βρείτε κάποια διεύθυνση ή κάποιο YouTube video. Απλά πληκτρολογήστε «@google» και μπορείτε να ρωτήσετε τον Assistant της Google ό,τι θέλετε: ώρες προβολής ταινιών, πτήσεις, ξενοδοχεία, τα πάντα. Επιπρόσθετα μπορείτε να ενημερώνεστε για την επικαιρότητα, αλλά και να παίξετε παιχνίδια με τους φίλους σας στο group chat.

H εφαρμογή επίσης φροντίζει για την ασφάλειά σας, χρησιμοποιώντας κωδικοποίηση του TLS (Transport Layer Security), ενώ επιπρόσθετα υπάρχει mode ανώνυμης χρήσης (Incognito). Όταν συνομιλείτε σε incognito mode τα μηνύματα χρησιμοποιούν end-to-end κωδικοποίηση και επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως διακριτικές ειδοποιήσεις και σβήσιμο μηνυμάτων (λήξη).

Τέλος, μπορείτε να στείλετε μήνυμα ακόμα και σε άτομα που δε χρησιμοποιούν ακόμα το Allo μέσω SMS ή μέσω μηνύματος προεπισκόπησης της εφαρμογής.

Το Google Allo γίνεται διαθέσιμο από σήμερα για τους χρήστες iOS και Android.




πηγή: zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips