Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

H Google εξαγοράζει την Apigee Corp σε συμφωνία ύψους 625 εκατ. δολαρίων

Η Google ανακοίνωσε πως εξαγοράζει την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Apigee Corp σε μια συμφωνία ύψους 625 εκατ. δολαρίων, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός επιδιώκει να βελτιώσει τη θέση του στον χώρο των cloud υπηρεσιών.
Αντικείμενο της εταιρείας είναι η δημιουργία λογισμικού που βοηθά τις ψηφιακές υπηρεσίες εταιρειών να αλληλεπιδρούν με εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από πελάτες και συνεργάτες. 
Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει μεγάλη σημασία για επιχειρήσεις που πραγματοποιούν τη μετάβαση στο cloud, δήλωσε η Νταϊάν Γκριν, επικεφαλής του τμήματος cloud computing της Google, χαρακτηρίζοντας την εταιρεία «ηγέτη» στον τομέα αυτόν.

Η Apigee ειδικεύεται στη διαχείριση ΑΡΙ (application programming interfaces), που είναι τα «κανάλια», μέσω των οποίων οι ψηφιακές υπηρεσίες διασυνδέονται όταν μια εταιρεία καταχωρεί, παραδείγματος χάρη, την αγορά ενός πελάτη, ή κάνει παραγγελία σε έναν προμηθευτή.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Google θα πληρώσει στους μετόχους της Apigee 17,40 δολάρια για κάθε μετοχή. Μεταξύ των πελατών της εταιρείας, που εισήχθη στο χρηματιστήριο τον περσινό Απρίλιο, βρίσκονται οι AT&T, η Burberry Group, η Vodafone Group και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips