Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Πέντε «συμπτώματα» που φανερώνουν ότι δεν τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά

Τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά μέσα στην ημέρα;
Ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας, χρειαζόμαστε από 5 έως 13 μερίδες φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση!

Αν δεν συνοδεύετε τα γεύματα σας με σαλάτα και δεν τρώτε ενδιάμεσα κάποιο φρούτο ως σνακ, μάλλον σας ταλαιπωρούν τα παρακάτω.

1. Εμφανίζετε εύκολα μελανιές
Η χαμηλή πρόσληψη βιταμίνης C συνδέεται με τους συχνούς μώλωπες, την αιμορραγία των ούλων και την αργή επούλωση των πληγών. Θα βρείτε την πολύτιμη βιταμίνη στις κόκκινες πιπεριές, στη λαχανίδα, στα φυλλώδη λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα, στο μπρόκολο, στα λαχανάκια Βρυξελλών, στις ντομάτες και στα εσπεριδοειδή.

2. Νιώθετε συνεχώς κούραση
Η χαμηλή πρόσληψη φολικού οξέος συνδέεται με την επίμονη κόπωση και την αναιμία. Το φολικό οξύ βρίσκεται σε σημαντική ποσότητα στα φυλλώδη λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα, στα φασόλια, στα σπαράγγια και στις φακές.

3. Αργείτε να αναρρώσετε από τις ιώσεις
Εάν δεν καταναλώνετε αρκετά φρούτα και λαχανικά, το ανοσοποιητικό σας δεν αμύνεται αρκετά αποτελεσματικά ενάντια στους παθογόνους εισβολείς, ούτε είναι σε θέση να τους εξουδετερώσει άμεσα. Αυξήστε την πρόσληψη βιταμινών, κυρίως βιταμίνης C.

4. Δεν έχετε καλή μνήμη
Η λουτεΐνη είναι ένα συστατικό που συνδέεται με τη μάθηση και την απομνημόνευση. Θα το βρείτε σε πληθώρα λαχανικών, όπως το μπρόκολο, το καλαμπόκι, το καρότο και η ντομάτα.

5. Παθαίνετε συχνά κράμπες
Οι συχνές κράμπες συνδέονται με τη χαμηλή πρόσληψη καλίου. Θα το βρείτε στη μπανάνα, το παντζάρι, τη γλυκοπατάτα και τα φασόλια.

πηγή: onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips