Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Βότκα: 6 + 1 Λόγοι που Κάνει Καλό στο Καθάρισμα

Βότκα στο καθάρισμα; Κι όμως αυτό το ποτό που μας έρχεται από τον Βορρά μπορεί να κάνει κι άλλα πράγματα! 
«Μην το πιείτε, λουστείτε» ήταν το σλόγκαν ενός παλιού διαφημιστικού σποτ που είχε ως βάση ένα αλκοολούχο διάφορου της βότκα. Εμείς πάλι θα σας πούμε πιείτε τη αν σας αρέσει αλλά κρατήστε και λίγη στην άκρη για άλλες χρήσης αυτής που θα κάνουν καλό… στο καθάρισμα του σπιτιού.

Πολλά πράγματα μπορείτε να κάνετε με τη βότκα, πέρα από το να την πιείτε, και δε μέσα στο σπίτι χρησιμοποιώντας τη ως φυσικό προϊόν καθαρισμού. Γιατί άλλωστε τι είναι η βότκα; Είναι το απόσταγμα δημητριακών.

Το «νεράκι», όπως βότκα σημαίνει στη ρωσική γλώσσα, μπορεί να σας απαλλάξει από τη χρήση μερικών χημικών προϊόντων καθαρισμού και να σας προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα με το μικρότερα κόστος και τη λιγότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Ακολουθήστε παρακάτω τα 6+1 tips για να γνωρίσετε τα υπέρ της χρήσης της βότκα στο καθάρισμα. Ένα μονάχα θα σας πούμε: Το βαποριζατέρ θα γίνει φίλος σας!

Ύφασμα Ψεκάστε μετά το πλύσιμό τους τα σκουρόχρωμα υφάσματά σας, με τη βοήθεια ενός ψεκαστήρα (βαποριζατέρ),  μια μικρή ποσότητα βότκα μαζί με νερό και βοηθήστε τα να διατηρήσουν την ένταση των χρωμάτων τους για περισσότερο καιρό.

Γυαλί Για το καθάρισμα γυάλινων επιφανειών και καθρεπτών χρησιμοποιήστε ίση ποσότητα βότκα αραιωμένη με ίση ποσότητα νερού. Εντάξει, αν πέσει και λίγη παραπάνω βότκα κακό δεν θα κάνει! Εκτός ότι θα καθαρίσει σε βάθος τις γυάλινες επιφάνειες θα τους χαρίσει μια λάμψη μοναδική.

Στρώμα Μια απολύμανση τουλάχιστον της εξωτερικής επιφάνειες του στρώματός σας κάθε φορά που αλλάζετε τα σεντόνια σας δεν βλάπτει! Χρησιμοποιήστε βότκα με νερό για να το ψεκάζετε ανά καιρό. Η υψηλή περιεκτικότητα της βότκα σε οινόπνευμα θα «καθαρίσει» λίγο την κατάσταση από μικροοργανισμούς και παράσιτα που συγκατοικούν στο στρώμα σας. Μονάχα μην ξεχάσετε πως πρέπει να στεγνώνει τελείως το στρώμα πριν εφαρμόσετε σε αυτό το σεντόνι σας.

Κραγιόν Για την αφαίρεση κραγιόν από τα υφάσματα, για ύποπτες καταστάσεις ή μη, περάστε λίγη βότκα στο αποτύπωμα και τρίψτε το ύφασμα με μια βούρτσα. Στη συνέχεια, πλύνετέ το κανονικά στο πλυντήριο όπως θα κάνατε.

Μούχλα Ο πιο εύκολος και φυσικός τρόπος για να καθαρίσετε τη μούχλα από σταθερές επιφάνειες μέσα στο σπίτι είναι να ρίξετε βότκα απευθείας πάνω στα προβληματικά σημεία και αφού περάσει ένα δεκάλεπτο να ολοκληρώσετε περνώντας την επιφάνεια με ένα καθαρό πανί.

Μαλλιά Για την απομάκρυνση των τοξινών από τα μαλλιά αλλά και για επιπλέον λάμψη ρίξτε μερικές γενναίες σταγόνες βότκα μέσα στο σαμπουάν σας και αφήστε τη να δράσει κάθε φορά που θα λούζεστε!

Παγοκύστη Μπορεί για πραγματικό καθάρισμα να μην πρόκειται αλλά μια παγοκύστη στην κατάψυξη πάντα χρειάζεται για να «καθαρίζετε» μια και καλή από τους μυϊκούς πόνους. Σε ένα σακουλάκι για παγάκια (προσοχή στο κλείσιμο) μπορείτε να προσθέσετε ½ κούπα βότκα και ½ κούπα νερό για να το καταψύξετε. Θα είναι πάντα εκεί να «καθαρίσει» τους πόνους.

Δοκιμάστε τις χρήσεις αυτές της βότκα και δεν θα χάσετε! Ένα σφηνάκι τις περισσότερες φορές είναι υπέρ αρκετό για να καθαρίσει την κατάσταση!

πηγή: spirossoulis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips