Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Χειμερινά λάθη περιποίησης που καταστρέφουν το δέρμα σου

Το δέρμα μας ειδικά όταν αρχίζει να κρυώνει ο καιρός είναι ακόμη πιο ευαίσθητο και έτσι το να το προστατεύουμε είναι σίγουρα μονόδρομος! παρακάτω θα μάθεις ποια είναι εκείνα τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις για να έχεις πάντα λαμπερό και υγιές δέρμα.

Το ντους σου διαρκεί για πάντα:
Mπορεί να μην υπάρχουν πολλά πράγματα που να είναι τόσο σούπερ όσο ένα ζεστό μπανάκι που κρατάει για πολύ ώρα αλλά να είσαι σίγουρη πως για το δέρμα σου αυτό δεν είναι ο,τι καλύτερο.  Το  καυτό νερό απομακρύνει από την επιδερμίδα μας τα φυσικά της έλαια ειδικά από την επιφάνεια του δέρματος μας και έτσι το καλύτερο είναι να κάνει μπάνιο με χλιαρό νερό ενώ τα περιοριστείς στο πιο καυτό μόνο για 5 με δέκα λεπτά. Το μυστικό είναι μόλις βγεις από το μπάνιο σου να απλώσεις ένα λαδάκι σώματος που θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σου.

Αγνοείς τα χείλη σου:
Φυσικά και το δέρμα σου είναι στο επίκεντρο αλλά και τα χείλη σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και έχουν ανάγκη από φροντίδα και περιποίηση. Ειδικά τώρα με το κρύο δεν μπορείς να αγνοήσεις τα χείλη σου που σκάνε και έχουν αρχίσει να ξεφλουδίζουν. Για να παραμείνουν απαλά τα χείλη σου δεν έχεις παρά να τα φροντίζεις είτε με λίγη βαζελίνη που θα λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας για τα χείλη σου.

Προσοχή στα προϊόντα σκράμπ:
Φυσικά και το να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα με τα κατάλληλα προϊόντα είναι κάτι που θα κάνει αμέσως την επιδερμίδα σου να λάμψει. Όμως αν η όλη διαδικασία δεν γίνει με τα κατάλληλα προϊόντα τότε δεν αποκλείεται να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Μην χρησιμοποιείς προϊόντα που είναι σκληρά για το δέρμα σου έτσι ώστε να αποφύγεις τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες!

Προσοχή στην πολύ ζέστη:
Αν μέσα στο σπίτι σου έχεις μονίμως πολύ ζέστη τότε δεν αποκλείεται να δεις και την επιδερμίδα σου να είναι πιο ξηρή, οπότε καλό είναι να μην το παρακάνεις γενικά.

Είσαι τρελή με την καθαριότητα:
Το να πλένεις διαρκώς τα χέρια σου είναι σίγουρα κάτι καλό για την υγιεινή σου αλλά δεν είναι και τόσο καλό για το δέρμα των χεριών σου που έτσι κι αλλιώς έρχεται σε επαφή με αρκετά νερά. Ειδικά μετά το πλύσιμο των χεριών σου με ζεστό νερό και σαπούνι που ξηραίνει την επιδερμίδα, καλό είναι να απλώσεις την ενυδατική σου κρέμα ή να χρησιμοποιήσεις ένα σαπούνι με αλόη βέρα και γλυκερίνη.

πηγή: womenonly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips