Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Tips διακόσμησης της κρεβατοκάμαρας που θα σε βοηθήσουν να αποβάλεις το άγχος

Κάνε το χώρο σου το καλύτερο ησυχαστήριο.
Το υπνοδωμάτιο σου, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο χώρο του σπιτιού, πρέπει να είναι εκείνο το μέρος που θα βρίσκεις την απόλυτη ηρεμία και γαλήνη, κάθε βράδυ (ή όποτε άλλοτε) ξαπλώνεις για να κοιμηθείς ή απλά να ρεμβάσεις το ταβάνι και να χαλαρώσεις.
Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να μη δίνεις την προσοχή που χρειάζεται στη διακόσμηση του πιο προσωπικού χώρου του σπιτιού σου, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην το νιώθεις οικείο και να μην μπορείς να βρεις εκεί την ηρεμία που χρειάζεσαι.
Γι' αυτό, σου συγκεντρώσαμε μερικά tips που θα κάνουν το υπνοδωμάτιό σου ακόμα πιο λειτουργικό και θελκτικό στα γούστα σου.

1) Ελαφρύς φωτισμός

Είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες. Όχι μόνο συμβάλλει στο γενικότερο τόνο του χώρου, αλλά επηρεάζει και τη διάθεσή σου. Ο ελαφρύς και χαλαρωτικός φωτισμός δημιουργεί χαλαρωτική ατμόσφαιρα και είναι περισσότερο υγιής στο μάτι.

2) Απαλά χρώματα

Ο λόγος είναι παρεμφερής με τον ελαφρύ φωτισμό. Διάλεξε φωτεινά και συγχρόνως απαλά χρώματα (οι pastel αποχρώσεις ενδείκνυνται πολύ) για να σου προσφέρουν χαρά και ηρεμία στο μάτι.

3) Άνετο κρεβάτι

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι όταν γυρνάς σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα είναι να πέφτεις σ' ένα κρεβάτι που σε κάνει να νιώθεις άβολα. Ο κακός νυχτερινός ύπνος προμηνύει δύσκολη μέρα την επομένη, οπότε πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με την επιλογή του κρεβατιού και του στρώματός σου.

4) Κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι

Είναι πρακτικό να έχεις σε απόσταση αναπνοής από το κρεβάτι οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείς στη διάρκεια του ύπνου σου, από το να τεντώνεσαι ή -ακόμα χειρότερα- να πρέπει να σηκωθείς για να το φτάσεις. Ένα κομοδίνο στο ύψος του χεριού σου είναι ό,τι πρέπει.

5) Χαλί μπροστά στο κρεβάτι

Το ήξερες ότι είναι δυνατό να σου δημιουργηθεί άγχος αν τα πέλματά σου έρθουν σε επαφή με έδαφος στο οποίο δεν αισθάνονται βολικά; Βρες ένα χαλάκι που θα ταιριάζει με το χώρο σου και τοποθέτησέ το δίπλα στο κρεβάτι σου. Και αισθητικά θα έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα και πρακτικά θα βγεις κερδισμένη.

6) Χαλαρωτικοί ήχοι

Καμιά φορά, η απόλυτη ησυχία είναι πιο εκκωφαντική και τον ήχο που κάνει ένα τρυπάνι στον τοίχο, πολύ απλά γιατί δημιουργεί το ιδανικό υπόβαθρο για να μην σταματάς να σκέφτεσαι. Και, ειλικρινά, οι ατέρμονες σκέψεις είναι το τελευταίο που χρειάζεσαι για έναν καλό ύπνο. Αντίθετα, αν βάλεις ήχους από καταρράκτες ή ήπιας βροχής να παίζουν όσο χαλαρώνεις, όλα θα κυλήσουν πολύ καλύτερα.

7) Περισσότερη τάξη

Το χάος στην κρεβατοκάμαρα ισοδυναμεί με περισσότερο άγχος ψυχικά. Όσο περισσότερο τακτοποιημένο και καθαρό δωμάτιο έχεις, τόσο πιο πολύ το απολαμβάνεις και μπορείς να χαλαρώσεις σε αυτό.

8) Αρωματοθεραπεία

Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι οι όμορφες μυρωδιές λειτουργούν καταπραϋντικά στον οργανισμό. Στο εμπόριο, θα βρεις πολλά έλαια ειδικά για υπνοδωμάτια, ενώ μπορείς πάντα να επενδύσεις και στο φυσικό άρωμα των λουλουδιών.
πηγή: ladylike

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips