Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Θα κάνουν ρούτερ τα πρόβατα για να βάλουν ίντερνετ στους αγρούς της Αγγλίας

Η Μεγάλη Βρετανία ψάχνει τρόπους για να επεκτείνει την προσβασιμότητα στο ίντερνετ στους αγρούς και τα βοσκοτόπια της χώρας, με διάφορες μελέτες να έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Μία από αυτές τις στρατηγικές, ώστε να επεκταθεί το ίντερνετ και στην αγγλική ύπαιθρο, είναι να τοποθετηθούν Wi-Fi hotspots επάνω σε πρόβατα.

Ο καθηγητής Gordon Blair του Πανεπιστημίου του Lancaster έλαβε επιδότησης 267.090 δολαρίων από τον Συμβούλιο Μηχανολογικών και Φυσικών Επιστημών της Βρετανίας ώστε να κάνει, στο Conway της Ουαλίας, πράξη την ιδέα του για ίντερνετ μέσω προβάτων

Σύμφωνα με την Daily Mail ο καθηγητής θα κατασκευάσει ειδικά κολάρα, τα οποία θα φορούν τα πρόβατα για να μετρούν το ύψος της ετήσιας βροχόπτωσης, ώστε να δοθεί λύση σε προβλήματα πλημμυρών που προβληματίζουν τον αγροτικό κόσμο της Μ. Βρετανίας.

Τα έξυπνα κολάρα, θα λειτουργούν και ως navigator, αφού να επιτρέπουν στους κτηνοτρόφους να βρίσκουν ανά πάσα στιγμή το κοπάδι τους, ενώ θα μαθαίνουν και πληροφορίες για τις διαδρομές που αυτό κάνει.

Τέλος τα κολάρα θα μπορούν να λειτουργούν και ως αισθητήρες Wi-Fi hotspot, ώστε να επεκτείνουν την προσβασιμότητα στο ίντερνετ και στην αγγλική ύπαιθρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία εταιρεία προσπαθεί να επεκτείνει την προσβασιμότητα στο ίντερνετ. Η Google, με την χρήση μπαλονιών σκοπεύει να "εξαπλώσει" το ίντερνετ σε ολόκληρο  τον κόσμο.

Σύμφωνα έρευνα της McKinsey & Company, που δημοσιεύτηκε στην Washington Post, 4,4 δισ. άνθρωποι στον πλανήτη, δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, με τους μισούς από αυτούς να μένουν στην ύπαιθρο.

(πηγή: newmoney)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips