Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

The healthy hair diet: τροφές για δυνατά, γερά και λαμπερά μαλλιά

Κόκκινο κρέας, θαλασσινά και  όσπρια!
Πρώτα απ’ όλα, το πρώτο που εξετάζουμε όταν παρατηρούμε αραίωση στα μαλλιά μας είναι ο σίδηρος διότι υπάρχει περίπτωση να έχετε έλλειψη σιδήρου.  Μία αιματολογική εξέταση που να εξετάζει και τη φεριτινη, δηλαδη τις αποθήκες σιδήρου μπορεί να σας το δείξει. Καλύτερη πηγή σιδήρου είναι το άπαχο κόκκινο κρέας. SOS TIP:Μη ξεχνάτε όμως να βάζετε λεμόνι όταν  καταναλώνετε τροφές με σίδηρο  για την καλύτερη απορρόφησή του  απ’ τον οργανισμό!

Φυστίκια!
Αποτελούν την καλύτερη πηγή βιοτίνης. Η βιοτίνη βοηθάει στο μεγάλωμα των μαλλιών και γενικότερα στην υγεία της κεφαλής. Άλλες πηγές βιοτίνης είναι το αυγό και ο σολωμός.

Πολύχρωμες πιπεριές και παπάγια
Η  βιταμίνη C βοηθάει στην ελαστικότητα της τρίχας με την παραγωγή κολλαγόνου,στην ανάπλαση της τρίχας και στις υγιείς άκρες. Εκτός απ’ το πορτοκάλι προσθέστε στο καθημερινό διαιτολόγιο σας φράουλες, ακτινίδιο, πράσινα λαχανικά, πολύχρωμες πιπεριές,πατάτες (ιδιαίτερα γλυκοπατάτες),παπάγια,λαχανάκια Βρυξελλών και ντομάτα.

Μύδια και στρείδια
Θαλασσινά, κόκκινο κρέας, ψάρι (π.χ σαρδέλες) και τρόφιμα ολικής αλέσεως  βοηθούν επίσης στην πρόσληψη ψευδαργύρου ενός ιχνοστοιχείου που είναι απαραίτητο για τη σύνθεση της κερατίνης δηλαδή της πρωτείνης της τρίχας. Βοηθάει να μεγαλώνουν τα μαλλιά. Άλλες πηγές ψευδαργύρου είναι το φυστικοβούτυρο(ανάλατο), το τυρί ,οι ξηροί  καρποί και σπόροι.

Έλαιο νυχτολούλουδου
Το έλαιο νυχτολούλουδου (Evening Primrose Oil) έχει υψηλή περιεκτικότητα σε γ-λινολενικό οξύ (GLA). Το GLA είναι λιπαρό οξύ που ανήκει στα Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και βοηθάει επίσης στο μεγάλωμα των μαλλιών. Η πρόσληψη του μπορεί να γίνει μέσω συμπληρωμάτων διατροφής.

Σπανάκι
Αυτό το λαχανικό είναι πλούσιο σε σίδηρο και φολικό οξύ. Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός για την υγεία των μαλλιών σας!

Γιαούρτι

Πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Β5 και βιταμίνη D. Τελευταίες έρευνες δείχουν ότι η βιταμίνη D σχετίζεται με με τα θυλάκια των τριχών.

(πηγή: peoplegreece)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips