Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Πού να ταξιδέψετε φέτος με βάση το… ζώδιό σας;

Είστε ένας περιπετειώδης Κριός, ένας ρομαντικός Ζυγός ή μήπως ένας «σφιχτός» Αιγόκερως; Αν θέλετε να εξασφαλίσετε ότι το επόμενο ταξίδι σας θα ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας με βάση το ζώδιό σας, τότε συνεχίστε να διαβάσετε, για να δείτε ποιο μέρος σας ταιριάζει να ταξιδέψετε μέσα στο 2015, από τη Σιγκαπούρη μέχρι τη Στοκχόλμη.

Αν πάλι δεν πιστεύετε στα ζώδια, είμαστε σίγουροι ότι και πάλι θα κρυφοκοιτάξετε το μέρος που θέλουν να σας στείλουν τα… άστρα.

Κριός - Άμστερνταμ
Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι ο τέλειος προορισμός για έναν Κριό, με τα λιθόστρωτα πεζοδρόμια και τα πολλά και ενδιαφέροντα μέρη προς εξερεύνηση για τους ακούραστους ταξιδιώτες του ζωδίου. Επισκεφτείτε το Μουσείο Βαν Γκογκ και θαυμάστε μερικά από τα διάσημα αριστουργήματα του Ολλανδού ζωγράφου, περάστε ένα απόγευμα στα κανάλια της πόλης και «χαλαρώστε» σε ένα coffee shop.

Ταύρος – Νέα Υόρκη
Είστε ο Ταύρος που του αρέσει να τηρεί αυστηρό προϋπολογισμό όταν ταξιδεύει; Πάρτε τις αποταμιεύσεις σας και ξεκινήστε για το Μεγάλο Μήλο. Ένας τυπικός Ταύρος, όμως, προτού κινήσει για ένα ταξίδι, θα κλείσει πρώτα την καλύτερη ευκαιρία σε αεροπορικά και διαμονή, γλιτώνοντας χρήματα, τα οποία θα αξιοποιήσει τελικά σε αυτά που θέλει, όπως τσάντες σχεδιαστών από την 5η Λεωφόρο ή βραδιές στο Broadway.

Δίδυμοι – Λανζαρότε
Ένα από τα ισπανικά Κανάρια Νησιά θα ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές του ζωδίου σας, χωρίς… παρατράγουδα. Από τη μία το ηφαιστειογενές τοπίο να μοιάζει σαν να έρχεται από άλλο πλανήτη και από την άλλη όμορφες παραλίες, το Λανζαρότε αποτελεί το κατάλληλο μέρος για εσάς τους Διδύμους.

Καρκίνος – Σιγκαπούρη
Οι Καρκίνοι είναι συνήθως έμπειροι ταξιδιώτες, παρ’ όλα αυτά η Σιγκαπούρη θα κρύβει γι’ αυτούς πολλές εκπλήξεις. Από τα τεχνητά σούπερ δέντρα σε πάρκο αναψυχής, μέχρι τα ανατολίτικα καφέ και τη νεανική μοδάτη γειτονιά Haji Lane, η πόλη αποτελεί τον τέλειο προορισμό για να εντρυφήσει κάποιος στις απολαύσεις της νοτιοανατολικής Ασίας, με πρώτους και καλύτερους τους ευαίσθητους, αλλά ευπροσάρμοστους Καρκίνους.

Λέων – Σεούλ
Η Σεούλ «κρύβει» πολλές περιπέτειες για τους δυναμικούς Λέοντες. Η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του 2015 για διακοπές, ιδανικός για αυτούς που ψάχνουν το κάτι διαφορετικό και την έμπνευση σε κάτι εναλλακτικό. Με μια ενδιαφέρουσα μίξη παραδοσιακών ναών και μοντέρνων ουρανοξυστών, η Σεούλ αποτελεί μια πόλη ζωντανή, με γρήγορους ρυθμούς που θα καταπλήξει τους Λέοντες, με τη διάθεση τους να αγαπούν καθετί νέο και παράξενο.

Παρθένος – Ρέικιαβικ
Για τους Παρθένους η νέα χρονιά σημαίνει νέα ξεκινήματα και ανανέωση, γι’ αυτό ξεχάστε τα συνηθισμένα τουριστικά ταξίδια στο Παρίσι και τη Βαρκελώνη κι επιλέξτε για αλλαγή το Ρέικιαβικ. Απολαύστε τα κρυστάλλινα νερά του και μερικές από τις πιο όμορφες λίμνες της Ισλανδίας ή μείνετε στα ζεστά, μπροστά στη φωτιά, πίνοντας παραδοσιακό brennivín (ισλανδικό δημοφιλές ποτό).

Ζυγός – Στοκχόλμη
Είναι γνωστό πόσο αγαπούν οι Ζυγοί τα εντυπωσιακά θεάματα και η Στοκχόλμη υπόσχεται να τους προσφέρει όλα αυτά που αναζητούν σε ένα ταξίδι. Μείνετε στο κέντρο της πρωτεύουσας κι αφού τη γυρίσετε, εξερευνήστε το αρχιπέλαγος και κινηθείτε προς τα βόρεια, έτσι ώστε να ζήσετε την εμπειρία του ήλιου του μεσονυχτίου και τις λευκές νύχτες, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σκορπιός - Βιέννη
Στην προσπάθειά τους να «βγάλουν το κεντρί» από μια δύσκολη χρονιά που τους περιμένει, οι Σκορπιοί μπορούν να κάνουν ένα θετικό ξεκίνημα και να προγραμματίσουν ένα ταξίδι στην αυστριακή πρωτεύουσα. Οι βόλτες στα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, στο σπίτι του Μότσαρτ και του Σίγκμουντ Φρόυντ, που έχουν μετατραπεί σε μουσεία, στο Stadpark με το «χρυσό» άγαλμα του Στράους, στα ανάκτορα Hofburg και μια νοστιμότατη μπουκιά από sachertorte, την υπέρτατη σοκολατένια τούρτα, υπόσχονται να σας κάνουν να ξεχάσετε τα προβλήματά σας.

Τοξότης – Βουδαπέστη
Τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά για τους Τοξότες μέσα στο 2015 και τι καλύτερο από ένα ταξίδι στην πανέμορφη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας για να ομορφύνουν ακόμη περισσότερο την καλή χρονιά που τους περιμένει. Οι ανεξάρτητοι και αισιόδοξοι Τοξότες μπορούν να διασχίσουν το Δούναβη, να θαυμάσουν τα φώτα της πόλης, να δουν από κοντά την εντυπωσιακή Βουλή και να περιπλανηθούν ανάμεσα στα γιγαντιαία αγάλματα από το κομμουνιστικό παρελθόν της Ουγγαρίας στο Momento Park, «ρουφώντας» σε κάθε τους βήμα την ξεχωριστή ατμόσφαιρα της πόλης.

Αιγόκερως – Βαρκελώνη
Η χρονιά που μόλις ξεκίνησε θα φέρει πολλές ταξιδιωτικές ευκαιρίες στους Αιγόκερους, με την ηλιόλουστη Βαρκελώνη να αποτελεί την ιδανική διέξοδο από την καθημερινότητά τους. Γεμάτη με πολύβουες αγορές, γουστόζικα μαγαζιά και υπέροχα tapas bars για να δώσετε και γεύση στις περιπλανήσεις σας, στη Βαρκελώνη θα χορτάσετε Αρ Νουβό, παέγια και σαγκρία.

Υδροχόος – Σαρδηνία
Λόγω του ότι το 2014 ήταν λίγο φορτωμένο για τους Υδροχόους, ένα διάλειμμα από τη γεμάτη καθημερινότητά τους, σε σκηνικό εντελώς διαφορετικό από το συνηθισμένο, όπου θα μπορούν και να φιλοσοφήσουν, αλλά και να διασκεδάσουν, νομίζουμε ότι τους χρειάζεται. Κι αυτό θα το βρουν στη Σαρδηνία, με τις πανέμορφες παραλίες, τις νοστιμότατες γεύσεις και άφθονη… μπίρα –στη Σαρδηνία παρατηρείται η μεγαλύτερη κατανάλωση μπίρας κατά κεφαλήν στην Ιταλία, η οποία φτάνει τα 60 λίτρα/χρόνο το άτομο, σχεδόν το διπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο.

Ιχθύες – Κοπεγχάγη
Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο αυτό θέλουν να ταξιδεύουν με στυλ και η Κοπεγχάγη θα μπορούσε να αποτελέσει για αυτούς μια από τις… cool πρωτεύουσες. Εκεί θα κάνετε ποδήλατο την ημέρα, θα εξερευνείτε τα λιθόστρωτα δρομάκια της και το διάχυτο πράσινο και τα βράδια θα απολαμβάνετε μπίρα και smørrebrød (ανοιχτά σάντουιτς) στα διάφορα trendy bar της.

(πηγή: clickatlife)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips