Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ποιες είναι οι 3 κορυφαίες δίαιτες σύμφωνα με τους ειδικούς;

Με νέες δίαιτες να εμφανίζονται συνεχώς, άλλες να γίνονται μόδα και κάποιες να υπόσχονται θεαματική απώλεια βάρους σε μικρό χρονικό διάστημα, ο κόσμος που θέλει να χάσει κιλά είναι λίγο μπερδεμένος. Γι’ αυτό κι ένα πάνελ ειδικών στο US News Health αξιολόγησε διάφορες δίαιτες, βαθμολογώντας τες σε διαφορετικούς τομείς, από το 1 έως το 5.

Οι τομείς που αξιολογήθηκαν οι δίαιτες είναι το κατά πόσο παρέχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, το αν είναι εύκολες για να τις ακολουθήσει κάποιος, αν παρέχουν επαρκή θρεπτικά συστατικά, το πόσο ασφαλείς είναι και το κατά πόσο κάνουν καλό σε θέματα υγείας, όπως διαβήτης και καρδιακές παθήσεις.
Με βάση τα παραπάνω, οι επιλεγμένοι γιατροί και διατροφολόγοι κατέληξαν στην παρακάτω κορυφαία τριάδα.

1. Δίαιτα Dash: Πήρε 4.1 στα 5 καθώς αποτελεί ένα απλό διατροφικό πλάνο που ταυτόχρονα μειώνει την αρτηριακή πίεση. Ουσιαστικά βγάζει στον καθένα πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνει ανάλογα με την ηλικία του και το κατά πόσο ασκείται, μειώνει το αλάτι και περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά, αφήνοντας απ’ έξω τις πολύ λιπαρές τροφές και τα γλυκά.

2. Δίαιτα TLC: Βαθμολογήθηκε με 4 στα 5 και αποτελεί μια δίαιτα με στόχο την απώλεια βάρους και τη μείωση της χοληστερίνης, αυξάνοντας τις φυτικές ίνες και μειώνοντας τα κορεσμένα λιπαρά, επιτρέποντας μόνο το 7% των ημερήσιων θερμίδων να προέρχονται από αυτά.

3. Δίαιτα της Mayo Clinic: Το χάλκινο μετάλλιο πάει στη Mayo Clinic και τη δίαιτα που βαθμολογήθηκε με 3,9 στα 5. Η δίαιτα αυτή βάζει τον καθένα να επαναπρογραμματίσει τον εαυτό του και τις διατροφικές του συνήθειες, αντικαθιστώντας κακές με καλές τροφές, προσθέτοντας διάφορα σνακ στο καθημερινό πλάνο και πολλά φρούτα και λαχανικά, ενώ ταυτόχρονα δίνει έμφαση και στην ολική άλεση.

Δίαιτες που επίσης βραβεύτηκαν ήταν η μεσογειακή δίαιτα και η Weight Watchers, ενώ από την αξιολόγηση φάνηκε ότι τα πιο επιτυχημένα διατροφικά πλάνα έχουν καλύτερη ισορροπία, χαρίζοντας περισσότερα οφέλη.

(πηγή: clickatlife)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips