Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ρετινόλη:Το μυστικό της νεανικής όψης της επιδερμίδας

Η ρετινόλη είναι ένα συστατικό που είναι απαραίτητο στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας μας καθώς υπόσχεται να διατηρήσει την ελαστικότητά της προσφέροντας μας πιο νεανική και λαμπερή όψη. Συχνά συνδυάζεται με μεταλλικά στοιχεία και αντηλιακά φίλτρα σε καλλυντικές φόρμουλες που εξασφαλίζουν την απόλυτη δράση κατά των ρυτίδων, αλλά και εγγυώνται σύσφιγξη, ενυδάτωση και προστασία.
Η ρετινόλη είναι μια μορφή της βιταμίνης Α η οποία βρίσκεται σε ποικιλία τροφίμων όπως τα πράσινα λαχανικά, ο κρόκος του αβγού, τα λιπαρά ψάρια κ.ά. Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο και με την υψηλότερη επίδοση αντιγηραντικό συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως στις καλλυντικές κρέμες περιποίησης της επιδερμίδας. Η αξία της είναι τεράστια και  η ρετινόλη είναι γνωστή για την προστατευτική δράση της στην επιδερμίδα, επίσης,
-είναι απαραίτητη για την ομαλή διαίρεση των κυττάρων της βασικής στιβάδας της επιδερμίδας.
-μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης μαύρων στιγμάτων.
-ενισχύει τη δημιουργία φυσικού κολλαγόνου με αποτέλεσμα οι πιο βαθιές ρυτίδες να γεμίζουν από μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, δεν υπάρχουν κίνδυνοι από την εφαρμογή της, γιατί δεν προκαλεί αλλεργική αντίδραση, φωτοευαισθησία ή φωτοτοξικότητα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε όλον το χρόνο χωρίς να ανησυχείτε. Ωστόσο, πρόκειται για ένα αρκετά ευαίσθητο συστατικό το οποίο εύκολα αλλοιώνεται. Γι' αυτόν το λόγο οι συσκευασίες των καλλυντικών προϊόντων που περιέχουν ρετινόλη πρέπει να είναι σωληνάρια ώστε το προϊόν να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα και το φως.

(πηγή: govastileto)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips