Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Το iPhone οδήγησε για πρώτη φορά σε πτώση τις πωλήσεις των Android

Νεότερα στοιχεία για τις συνολικές πωλήσεις smartphones το τελευταίο τρίμηνο του 2014, τα οποία επικαλείται το cultofandroid.com, δείχνουν ότι η σαρωτική πορεία του iPhone πιθανότατα συνετέλεσε σε πτώση των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων με Android, για πρώτη φορά στα χρονικά.
Ενώ την περίοδο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου η Apple ανακοίνωσε τη διάθεση 74,5 εκατομμυρίων τηλεφώνων (αύξηση 46% χρόνο με τον χρόνο), τα στοιχεία της ABI Research δείχνουν ότι οι πωλήσεις των “ανδροιειδών” μειώθηκαν κατά περίπου 12 εκατομμύρια συσκευές.

Συνολικά, το προηγούμενο τρίμηνο, στην παγκόσμια αγορά διακινήθηκαν 375,2 εκατομμύρια smartphones, με τον Michael Walkley αναλυτή της Canaccord Genuity, να ισχυρίζεται ότι η Apple αποκόμισε το 93% των κερδών!

Φυσικά, το Android εξακολουθεί να είναι η δυναμικότερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα σε αγορές που διψάνε για προσιτά smartphones, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία της Kantar Worldpanel, το iPhone κατάφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες να υπερβεί τις συνολικές πωλήσεις τηλεφώνων με το λειτουργικό σύστημα της Google.

(πηγή: protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips