Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Η Καλημερα απο το βράδυ φαίνεται

Δες τι πρέπει να κάνεις κάθε βράδυ για να ξυπνάς κάθε πρωί πρωταθλητής.  

1. Το Μυαλό σου

ΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Κλείσε το smartphone σου με πρόγραμμα.
Οι άνθρωποι που σταματούν να διαβάζουν τα mail τους και τσεκάρουν το κινητό τους μια συγκεκριμένη ώρα το βράδυ κοιμούνται καλύτερα από εκείνους που χρησιμοποιούν την τεχνολογία χωρίς μέτρο, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Northern Illinois. Η ύπαρξη ενός χρονικού ορίου σε βοηθάει να ξεκουραστείς ψυχολογικά από τη δουλειά, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

2. Τα Μάτια σου

ΔΙΑΛΕΞΕ ΠΛΕΥΡΑ
Ωρα να αλλάξεις πλευρά: έρευνα από την Αυστραλία κατέληξε ότι το να κοιμάσαι μπρούμυτα μπορεί να αυξήσει την πίεση του υδατοειδούς υγρού των ματιών σου, το οποίο ανεβάζει τις πιθανότητες εμφάνισης γλαυκώματος και πιθανόν να χειροτερεύει την πρεσβυωπία. Προτίμησε να ξαπλώνεις ανάσκελα, εκτός, βέβαια, αν υποφέρεις από υπνική άπνοια. Σε αυτήν την περίπτωση, κοιμήσου γυρνώντας στη δεξιά πλευρά, λένε Αυστριακοί ερευνητές.

3. Τα Δόντια σου

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ
Το σάλιο διώχνει τα μικρόβια και καθαρίζει το σμάλτο των δοντιών. Το πρόβλημα είναι ότι όσο κοιμάσαι παράγεις λιγότερο σάλιο, λέει η Marilynn Rothen, οδοντιατρική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Επομένως, λίγο πριν πέσεις για ύπνο, πλένε τα δόντια σου με μια οδοντόκρεμα με φθόριο. Τελειώνοντας, φτύσε στο νιπτήρα, αλλά μην ξεπλύνεις τα δόντια σου. Ετσι θα αφήσεις ένα προστατευτικό στρώμα φθορίου στην οδοντοστοιχία σου.

4. Το Δέρμα σου

ΣΤΡΩΣΕ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ
Για να σώσεις το πρόσωπό σου, χρησιμοποίησε το συστατικό Retin-A και ορό με σύμπλεγμα βιταμινών C και Ε εναλλάξ ανά μια νύχτα, λέει ο Ted Lain, δερματολόγος από το Τέξας. Γιατί τη νύχτα; Το φως του ήλιου μπορεί να διασπάσει τα ενεργά συστατικά των προϊόντων που βοηθούν το δέρμα σου.

5. Η Καρδιά σου

ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ...
Ολλανδοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι, παίρνοντας 100 mg ασπιρίνης κάθε νύχτα, μπορείς να μειώσεις τις πιθανότητες σχηματισμού θρόμβων το πρωί. Οι άντρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε με αυτόν τον τρόπο μειώνεις τις πιθανότητες, λέει ο John Eleftheriades, σύμβουλος καρδιολογίας του MH.

(πηγή: menshealth)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips