Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ινδία: Χειροπέδες σε 300 γονείς-«σπάιντερμαν» που έδιναν σκονάκια στα παιδιά τους

Σε μπαράζ συλλήψεων προχώρησε η ινδική αστυνομία μετά τον παγκόσμιο σάλο που προκάλεσα οι εικόνες με γονείς-ακροβάτες να δίνουν σκονάκια στα παιδιά τους κατά τη διάρκεια των σχολικών εξετάσεων στο κρατίδιο του Μπιχάρ.

Οι εικόνες τις οποίες έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Hindustan Times δείχνουν γονείς και άλλους συγγενείς μαθητών να σκαρφαλώνουν στα πεζούλια του σχολείου, να πλησιάζουν τα παράθυρα και να περνάνε χαρτιά με γραμμένες τις λύσεις στα παιδιά τους.

Συνολικά συνελήφθησαν περισσότεροι από 300 γονείς οι οποίοι  θα πρέπει να καταβάλουν 30 ευρώ τουλάχιστον για να αποφυλακιστούν. Για τον ίδιο λόγο έχουν αποβληθεί περίπου 750 μαθητές καθώς όσοι συλληφθούν να αντιγράφουν μπορεί να αποκλειστούν από εξετάσεις έως και για τρία χρόνια.


Οι συγκεκριμένες εξετάσεις θεωρούνται ως ορόσημο για τη μετέπειτα ζωή εκατομμυρίων παιδιών που μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας. «Θα πρέπει να τους πυροβολήσουμε; Είναι πρακτικά αδύνατον να διεξάγουμε δίκαιες εξετάσεις χωρίς τη συνεργασία των γονέων» σχολίασε ο υπουργός παιδείας του κρατιδίου κληθείς να σχολιάσει το φαινόμενο.

Στις εξετάσεις δοκιμάζονται περίπου 1,4 εκατομμύρια μαθητές σε πάνω από 1.200 εξεταστικά κέντρα. Σε τέσσερα από αυτά οι εξετάσεις ακυρώθηκαν μετά από καταγγελίες για μεγάλης κλίμακας αντιγράφες.

πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips