Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

6 tips για να χάσετε κιλά και να τα διατηρήσετε

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, οι πιο απλές δίαιτες είναι και οι πιο επιτυχημένες. Για να μείνετε πιστή σε ένα διατροφικό πλάνο αλλά και να μπορέσετε να διατηρήσετε τα κιλά που θα χάσετε καλό είναι να ακολουθείτε μια διατροφή που δεν είναι δύσκολη.
Τα παρακάτω tips που θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο τη δίαιτά σας:

1.Να ζυγίζεστε: Μην βλέπετε την ζυγαριά σας σαν εχθρό αλλά σαν σύμμαχο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ζυγίζεστε χωρίς υπερβολές και να σημειώνετε σε ένα ημερολόγιο τα αποτελέσματα.

2. Μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό: Το πρωινό ενισχύσει τον μεταβολισμό και σας βοηθά να κάψετε πιο γρήγορα τις θερμίδες που καταναλώνετε.

3.Ποικιλία: Οι δίαιτες περιλαμβάνουν πολλά φρούτα και λαχανικά. Προσπαθήστε να επιλέγετε διαφορετικά φρούτα και λαχανικά για να έχετε μια ποικιλία στη διατροφή σας.

4.Νερό: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που πίνουν 7 ποτήρια νερό την ημέρα καταναλώνουν 200 θερμίδες λιγότερες από αυτούς που πίνουν λιγότερο από ένα ποτήρι νερό καθημερινά.

5.Φάτε το βραδινό σας πιο αργά: Μπορεί να έχετε ακούσει ότι πρέπει να καταναλώνουμε το βραδινό γεύμα νωρίς, όμως έτσι υπάρχει κίνδυνος να πεινάσουμε μέχρι την ώρα που θα κοιμηθούμε. Προσαρμόστε το πρόγραμμά σας ανάλογα με τις ανάγκες σας και επιλέξτε να φάτε το βραδινό σας πιο αργά, αρκεί να είναι τουλάχιστον 2 ώρες πριν την ώρα του ύπνου.

6.Βρείτε ένα γλυκό με λίγες θερμίδες: Εάν είστε από τους ανθρώπους που έχουν έντονη επιθυμία για γλυκό, τότε καλό είναι να βρείτε ένα διαιτητικό επιδόρπιο που θα ετοιμάζετε και θα καταναλώνετε κάθε φορά που έχετε επιθυμία για κάτι γλυκό. Η μαύρη σοκολάτα σε συνδυασμό με φρούτα ή ξηρούς καρπούς είναι μια καλή επιλογή, αρκεί να μην υπερβαίνει τις 150 θερμίδες.

πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips