Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Έτσι θα καθαρίσετε εύκολα τα πινέλα του μακιγιάζ σας

Γνωρίζετε πως τα πινέλα σας πρέπει να τα καθαρίζετε πολύ συχνά, για να μη μεταφέρετε μικρόβια και υπολείμματα make up στο πρόσωπό σας. Διαβάστε παρακάτω μερικούς από τους τρόπους που υπάρχουν για να καθαρίσετε τα πινέλα.

Αφρόλουτρο/Σαπούνι για μωρά
Ένας οικονομικός τρόπος να καθαρίσετε τα πινέλα σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αφρόλουτρο για μωρά. Σαπουνάκι για ευαίσθητες επιδερμίδες και μιας και τα πινέλα σας είναι πολύ ευαίσθητα, είναι μια εξαιρετική επιλογή. Τρίψτε απαλά τα πινέλα σου και ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Σαπούνι προσώπου σε μορφή αφρού
Ο αφρός που χρησιμοποιείτε για να απομακρύνετε υπολείμματα μακιγιάζ, καυσαερίου και της καθημερινής βρωμιάς είναι ιδανική λύση για να καθαρίσετε τα πινέλα σας.

Οινόπνευμα
Κάποιοι makeup artists υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τα πινέλα σας και ταυτόχρονα να τα απολυμάνετε, είναι να χρησιμοποιήσετε καθαρό οινόπνευμα. Γεμίστε ένα μπολ με οινόπνευμα, βουτήξτε μέσα τα πινέλα σας και «ανακατέψτε τα»! Τρίψτε τα ελαφριά σε μία καθαρή πετσέτα κι αφήστε τα να στεγνώσουν.

Μωρομάντιλα
Τέταρτος τρόπος για να καθαρίσετε τα πινέλα σας είναι τα μωρομάντιλα. Απλώνετε το μαντιλάκι στην παλάμη σας και τρίβετε , με κυκλικές κινήσεις, το πινέλο μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν πλέον υπολείμματα χρώματος. Τα φλατ πινελάκια, όπως αυτά που χρησιμοποιείτε για την σκιά στα μάτια, τα σκουπίζετε με κινήσεις πάνω- κάτω αντί για κυκλικές.

Νερό και ξύδι
Όλες ξέρετε ότι το ξύδι είναι ένα φυσικό απολυμαντικό, οπότε είναι πολύ λογικό να το χρησιμοποιήσετε και για να καθαρίσετε τα πινέλα σας. Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε δύο μέρη νερό κι ένα μέρος ξύδι. Βουτήξτε μέσα τα πινέλα σου, ανακατέψτε λίγο το μείγμα και με τα δάχτυλα σας απαλά, τρίψτε τα πινέλα και βουτήξτε τα μέσα σε νερό. Προσοχή ιδιαίτερη χρειάζεται μετά στο στέγνωμα των πινέλων.

(πηγή: govastileto)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips