Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Νερό: Πόσο απαραίτητο είναι για μια λαμπερή επιδερμίδα;

Δεν είναι λίγες οι διάσημες γυναίκες που λένε ότι το νερό είναι το απόλυτο μυστικό για μια νεανική εμφάνιση. Κατά πόσο όμως οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι το νερό και μόνο μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα μας να παραμείνει νεανική ή να ξαναβρεί την λάμψη της;
Ενώ δεν υπάρχουν πολλές επιστημονικές έρευνες που να έχουν γίνει για το οφέλη του νερού στην επιδερμίδα, όσες έχουν γίνει αποδεικνύουν ότι το νερό κάνει καλό στην υγεία μας και μάλιστα μπορεί να αλλάξει την πυκνότητα της επιδερμίδας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσίευσε η ‘International Journal of Cosmetic Science’, 9,5 ποτήρια νερό την ημέρα μπορούν να κάνουν την διαφορά. Μετά από 4 εβδομάδες η επιδερμίδα δείχνει διαφορές στην πυκνότητά της ενώ αυξάνεται άμεσα και η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα. Όπως επιβεβαιώνει στο αμερικάνικο περιοδικό Women’s Health και ο δερματολόγος Rachel Nazarian «το νερό κάνει μεγάλη διαφορά στην υγεία της επιδερμίδας. Χωρίς νερό το δέρμα φαίνεται πιο μουντό ενώ οι ρυτίδες και οι πόροι είναι πιο έντονοι».

Το νερό αλλά και οι πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε μια πιο νεανική επιδερμίδα, ενώ οι κακές επιλογές μπορεί να προωθήσει αλλαγές που δεν κολακεύουν την επιδερμίδα μας, όπως είναι η ακμή και οι κοκκινίλες.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το νερό μπορεί να κάνει την επιδερμίδα μας να φαίνεται πιο λαμπερή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να εξαφανίσει τις ρυτίδες: «Το ενυδατωμένο δέρμα μειώνει την εμφάνιση των προβλημάτων, οπότε εάν σταματούσατε να πίνετε νερό τα σημάδια της γήρανσης θα επανεμφανίζονταν», λέει ο Nazarian.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες 10 ποτήρια την ημέρα –σωστά κατανεμημένα μέσα στην ημέρα-  είναι ιδανικά για μια λαμπερή επιδερμίδα αλλά και ένα υγιές σώμα!

πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips