Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Haircuts: Ποιο ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας

Είστε τόσο παρορμητική που μόλις δείτε ένα ωραίο χτένισμα ή κούρεμα στην αγαπημένη σας celebrity, τρέχετε στον κομμωτή με τη φωτογραφία της για να το αντιγράψετε; ‘Η μήπως ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που το ‘φιλοσοφούν’ λίγο παραπάνω;
Η αλήθεια είναι πως αυτό που σίγουρα χρειάζεστε και στις δύο περιπτώσεις -εκτός από καλό κομμωτή- είναι να γνωρίζετε τι ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας.

Οβάλ, στρογγυλό, τετράγωνο ή σε σχήμα καρδιάς; Ανακαλύψτε τα haircuts που σας ταιριάζουν:

Οβάλ πρόσωπο
Αν έχετε οβάλ πρόσωπο, είναι πιθανό να σας ταιριάζουν τα περισσότερα haircuts. Μπορείτε να κόψετε αφέλειες -αρκεί να μην έχετε πολύ μικρό μέτωπο, να τα φιλάρετε, να παίξετε με τα μήκη, να δοκιμάσετε ένα μοντέρνο καρέ ή ακόμα κι ένα κοντό pixie haircut. Μη φοβηθείτε τις ασυμμετρίες και τις φράντζες.

Στρογγυλό πρόσωπο
Σε ένα στρογγυλό πρόσωπο ταιριάζουν οι ασυμμετρίες και τα φιλαρίσματα. Επιπλέον, μπορείτε να κόψετε φράντζα στο πλάι, για να δείχνει το look σας πιο περιποιημένο και σοφιστικέ. Αν πάλι, προτιμάτε να κάνετε χωρίστρα στη μέση μπορείτε να δοκιμάσετε τα layers στα μαλλιά σας που θα δώσουν όγκο και στιλ στο look σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα καρέ σε διάφορα μήκη, που θα ισορροπεί τη στρογγυλάδα του προσώπου σας.

Τετράγωνο πρόσωπο
Σε ένα πρόσωπο με γωνίες, ταιριάζουν περισσότερο οι καθαρές και ίσιες γραμμές που ισορροπούν το σύνολο. Δοκιμάστε ένα bob haircut ή προτιμήστε ίσια μαλλιά με χωρίστρα στη μέση.

πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips