Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Έρευνα: Τι θα έκανε χρήστες iPhone να πάνε σε Galaxy S6;

Είναι γνωστό ότι οι χρήστες της Apple είναι πολύ πιστοί στην εταιρεία και συνηθίζουν να αλλάζουν το παλιό τους iPhone πηγαίνοντας σε ένα πιο καινούριο. Στην πρόσφατη ανακοίνωση του Apple Watch, το Tim Cook είχε αναφέρει ότι οι ικανοποίηση των χρηστών του iPhone 6 φτάνει στο 99%.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης MWC 2015 και η Samsung ανακοίνωσε επίσημα το Samsung Galaxy S6 στο οποίο έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και έτυχε θετικής αποδοχής. Τι θα μπορούσε όμως να κάνει τους κατόχους iPhone να κάνουν την αλλαγή και να πάνε στην φετινή ναυαρχίδα της Samsung;

Σύμφωνα με την έρευνα της ecoATM, ο νούμερο ένα παράγοντας είναι η τιμή. Το 24% απάντησε ότι θα έκανε την αλλαγή μόνο αν το Samsung Galaxy S6 ήταν δωρεάν και το 16% είπε ότι θα άφηνε το iPhone στην περίπτωση που το Galaxy S6 ήταν πιο φθηνό. Βέβαια έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο καθοριστικός παράγοντας είναι η τιμή, από τη στιγμή που τα κινητά της Apple κάθε άλλο παρά οικονομικά είναι.

Άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο για να γίνει η αλλαγή από Apple σε Samsung, είναι η μπαταρία (21%), το 18% απάντησε θετικά στην μεγαλύτερη οθόνη και το 3% θα έκανε την αλλαγή αν έβλεπε κάποιον celebrity να κρατά το κινητό της Samsung. To 16% των κατόχων iPhone απάντησε ότι δεν θα έκανε την αλλαγή σε άλλο κινητό γα κανέναν λόγο.

Στο ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι που τους αποτρέπουν από το να κάνουν την αλλαγή, οι χρήστες απάντησαν 30% επειδή οι φίλοι και η οικογένεια χρησιμοποιούν iPhone, 21% επειδή έχει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και το 19% απάντησε ότι χρησιμοποιεί αποκλειστικά προϊόντα της Apple.

Πότε αλλάζουν κινητό; Το 38% περιμένει να λήξει το 2ετές συμβόλαιο άσχετα με το πόσο καλό μπορεί να είναι το νέο μοντέλο. Το 23% περιμένει μέχρι να χαλάσει το προηγούμενο κινητό, το 16% απάντησε ότι θα πάρει το νέο κινητό μέσα στους 6 πρώτους μήνες κυκλοφορίας του και το 13% κάνει την αγορά μέσα στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας. Υπάρχουν και εκείνοι που θα αγοράσουν το νέο iPhone την πρώτη μέρα κυκλοφορίας (6%) και το 4% που κάνει προ-παραγγελία.



πηγή: techblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips