Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Tα λάθη στη διατροφή που σας προσθέτουν χρόνια

Πολλές είναι οι διατροφικές παγίδες που ευθύνονται για την εμφάνιση προβλημάτων υγείας καθώς μεγαλώνετε αλλά και για τη γήρανση της επιδερμίδας σας. Οι διατροφικές σας συνήθειες παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της καλής φυσικής σας κατάστασης, και κατ’ επέκταση της εικόνας σας.
Διαβάστε παρακάτω τα διατροφικά λάθη που κάνετε και έχουν ως αποτέλεσμα να σας προσθέτουν παραπάνω χρόνια.

Δεν καταναλώνετε τροφές με πολλά οξέα
Είναι ένας διατροφικός μύθος το γεγονός ότι τα τρόφιμα που ενισχύουν το pH του οργανισμού σας είναι ανθυγιεινά. Τα μούρα, οι φράουλες, τα ψάρια, οι ξηροί καρποί και τα κολοκύθια είναι όλα πλούσια σε οξέα. Ωστόσο, μια διατροφή που δεν είναι αρκετά αλκαλική, ενδέχεται να εκμηδενίσει τα αποθέματα ασβεστίου και καλίου στον οργανισμό σας. Περιορίζοντάς τα, αποδυναμώνετε τα οστά και τα δόντια σας, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση και οδοντικά προβλήματα.

Μειώνετε την κατανάλωση κρέατος
Η κατανάλωση κρέατος αποτελεί ένα υγιές κομμάτι μιας υγιεινής αντιγηραντικής διατροφής, αν μάλιστα προτιμάτε άπαχα, ανεπεξέργαστα ζωικά προϊόντα, που είναι πλούσια σε ω-3. Αυτά που πρέπει να αποφεύγετε είναι τα επεξεργασμένα κρέατα όπως μπέικον, λουκάνικα και σαλάμι. Τα κορεσμένα λιπαρά και τα νιτρικά οξέα στα επεξεργασμένα κρέατα αυξάνουν τις φλεγμονές στον οργανισμό, γεγονός που επιτρέπει στις οποιεσδήποτε χρόνιες ασθένειες να επηρεάσουν την υγεία της επιδερμίδας σας.

Κάνετε δίαιτα και απέχετε πλήρως από τα λιπαρά
Για να διατηρείτε το βάρος σας σταθερό αποφεύγετε το λίπος ωστόσο στην πραγματικότητα το ανθρώπινο σώμα και μάλιστα η επιδερμίδα σας χρειάζεται ορισμένα καλά λιπαρά για να λειτουργήσει σωστά. Όταν κάνετε δίαιτες και απέχετε πλήρως από δίαιτες τότε ρισκάρετε να αποκτήσετε εύθραυστα νύχια, ξηρή επιδερμίδα και αραιά μαλλιά. Και, βέβαια, όλες αυτές οι φθορές δεν βοηθούν να έχετε νεανική επιδερμίδα.

Πίνετε καφέ και όχι τσάι
Η κατανάλωση καφέ μπορεί να σας βοηθά να είστε σε διαρκή εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά εάν καταναλώνετε συνέχεια καφέ σημαίνει ότι ο οργανισμός σας στερείται από υψηλής ποιότητας αντιοξειδωτικά που περιέχει το τσάι. Χωρίς τις κατεχίνες, τα φλοβονοειδή και τις πολυφαινόλες που περιέχονται στο τσάι, έχετε περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσετε από ρυτίδες μέχρι και καρκίνο του δέρματος.

Καταφεύγετε σε express δίαιτες
Για πολλές γυναίκες απώλεια έστω και λίγων κιλών τις κάνει να αισθάνονται νεότερες. Σίγουρα η διατήρηση του βάρους σας βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας αλλά οι απότομε αυξομειώσεις βάρους που μπορεί να έχετε εάν είστε μονίμως σε προγράμματα δίαιτας κάνουν το δέρμα σας να χάνει την ελαστικότητά του και να δείχνει αφυδατωμένο και καθόλου νεανικό.

πηγή: govastileto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips