Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Τα 4 πιο τρελά "tips" για την απώλεια κιλών

Από τις ζώνες αδυνατίσματος μέχρι τις περίεργες δίαιτες και τα...σκουλαρίκια που μας απαλλάσσουν από τα περιττά κιλά χωρίς κόπο, όλοι έχουμε δει, ακούσει ή ακόμα και δοκιμάσει ό,τι πιο ευφάνταστο προκειμένου να αποκτήσουμε και εμείς αυτό το 6 pack.


H αλήθεια είναι όμως ότι χωρίς σωστή διατροφή, γυμναστική, κόπο και πολύ ιδρώτα γράμμωση δε γίνεται. Γι' αυτό και η λίστα με τα 4 κορυφαία "tips" για απώλεια βάρους δε μπορεί να μείνει ασχολίαστη.

Ζώνη κοιλιακών: Τι είναι αυτό; Λεπτές φορητές ζώνες σάουνας. Εύκολη λύση στην απώλεια βάρους, γρήγορα και ανώδυνα. Αυτό που κάνουν στην ουσία είναι να μας "ιδρώνουν" και να μας γεμίζουν ψευδαισθήσεις, γιατί είναι αδύνατο μέσα σε λίγα λεπτά να εισχωρεί το "ηλεκτρικό ρεύμα" στο σώμα μας και να μας διαλύει το λίπος. Το τοπικό πάχος δυστυχώς δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Κρέμες αδυνατίσματος: Παλιά, κλασική αγαπημένη λίγους μήνες πριν βγούμε στις παραλίες. Αν και διαφημίζονται ως η λύση στην απώλεια βάρους, δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν ότι αυτές οι κρέμες όντως εξαλείφουν το πρόβλημα. Αυτό που ενδεχομένως να κάνουν είναι να συσφίγγουν το δέρμα και να το κάνουν πιο απαλό, αλλά δυστυχώς ούτε αυτή η λύση διώχνει μακριά την κυτταρίτιδα και το πάχος. Συνδυαστικά, όπως με γυμναστική και σωστή διατροφή μπορούν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Προϊόντα με βάση τις "ίνες": Αυτά τα προϊόντα ισχυρίζονται ότι απορροφούν τα υγρά και "πρήζουν" το στομάχι, γεγονός που μειώνει την αίσθηση της πείνας. Ωστόσο, κάποια από αυτά, όπως για παράδειγμα συγκεκριμένες τσίχλες, μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα στο στομάχι ή τον οισοφάγο. Στην ίδια συνομοταξία και οι "αποκλειστές" του αμύλου, που μπορούν να προκαλέσουν ναυτία, εμετό, διάρροια και στομαχικό πόνο.

Πλαστικό "περιτύλιγμα": Επειδή το σώμα σας ...δεν είναι δώρο, σίγουρα ακούγεται παράλογο ότι αν τυλιχτείτε με μία ειδική πλαστική μεμβράνη θα χάσετε κιλά ως δια μαγείας. Η διαδικασία αυτή υποτίθεται ότι δρα εφόσον έχετε αλείψει το κορμί σας με ένα ειδικό φαρμακευτικό βότανο που προκαλεί έντονη εφίδρωση. Αυτό προφανώς και συμβάλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού αλλά όπως λένε και οι διαιτολόγοι: τις πρώτες ημέρες της δίαιτας χάνεις υγρά γι΄ αυτό και η γρήγορη διαφορά στη ζυγαριά. Όταν σταματά η ζυγαριά να κατεβαίνει τότε τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί μιλάμε για ουσιαστική απώλεια λίπους.

πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips