Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

Ποια είναι η μαθηματική φόρμουλα για την ιδανική πτήση;

Βάζοντας για λίγο στην άκρη ότι το κύριο μέλημα των περισσότερων επιβατών ενός αεροπλάνου είναι να φτάσουν στον αγαπημένο τους προορισμό, η online ταξιδιωτική εταιρία Skyscanner θέλησε να επικεντρωθεί στο τι κάνει μια πτήση απολαυστική.


Η εταιρία ρώτησε περίπου 2 χιλιάδες επιβάτες σχετικά με το αν τους ενδιαφέρει περισσότερο να φτάσει η πτήση τους στην ώρα της ή να έχουν περισσότερο χώρο στη θέση τους και άλλες παρόμοιες ερωτήσεις. Στη συνέχεια, οι παράγοντες που επηρεάζουν την εμπειρία του κάθε ταξιδιώτη, όπως ο χρόνος του ταξιδιού, ο χώρος που έχει για τα πόδια του και η συνέπεια της πτήσης «ζυγίστηκαν», έτσι ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος συνδυασμός.
Οι προτιμήσεις συνδυάστηκαν και αναλύθηκαν από καθηγητή μαθηματικών, ο οποίος βρήκε τη φόρμουλα (T + L - 30) P/100, όπου Τ=η ώρα της ημέρας, L=ο διαθέσιμος χώρος για τα πόδια και P=η συνέπεια, με το αποτέλεσμα να κυμαίνεται από 0 (κακό) έως 20 (ιδανικό). Στο T οι επιβάτες συμπληρώνουν 10 για πρωινές πτήσεις, 5 για βραδινές και 3 για απογευματινές, στο L συμπληρώνουν τις ίντσες από 28 ως 40 και στο P ποσοστό από το 1 ως το 100.
Σύμφωνα με τα δεδομένα, το 44% των ταξιδιωτών πιστεύει ότι η ώρα της πτήσης τους παίζει σημαντικό ρόλο, με το 52% να προτιμά πρωινές, το 27% βραδινές και το 21% απογευματινές πτήσεις, ενώ το 61% θεωρεί επίσης πολύ σημαντικό το χώρο που έχει κατά τη διάρκεια της πτήσης, κάτι που αποτέλεσε τελικά και τον πιο σημαντικό παράγοντα ικανοποίησης σε μια πτήση. Τέλος, η συνέπεια στην ώρα αναχώρησης και άφιξης παίζει σημαντικό ρόλο για το 38% των επιβατών.

Ακόμη, το 48% θεωρεί σημαντικό το καλό φαγητό και ποτό στην πτήση του, το 44% να μην υπάρχουν αναταράξεις, το 33% να έχει τη διπλανή θέση κενή, το 30% να πετυχαίνει καλές τιμές και το 24% να έχει ωραία… θέα.

πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips