Σάββατο 4 Απριλίου 2015

6 Οικονομικά Διακοσμητικά Tips για Έξυπνη Ανανέωση!

Υπάρχουν κόλπα για ανανέωση που θα κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται πιο ακριβό από το διακοσμητικό budget σας; Εννοείται! Δείτε τα.

Μην σνομπάρετε τις εκπτώσεις
Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ακριβά κομμάτια χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία είναι οι εκπτώσεις. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα δείτε ένα αντικείμενο που θα σας μαγέψει, δεν έχετε παρά να ρωτήσετε κάποιον πωλητή αν είναι εποχιακό, αν υπάρχει σε απόθεμα καθώς κι αν το συγκεκριμένο αντικείμενο θα συνεχίσει να παράγεται ή όχι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να πάρετε πληροφορίες σχετικά με την αρχική τιμή του, να υπολογίσετε κατά προσέγγιση το ποσοστό της έκπτωσης και να προετοιμάσετε το πορτοφόλι σας μέχρι την… επίσημη πτώση τιμών!

Ψωνίστε εποχιακά αντικείμενα αμέσως μετά την εποχή τους
Οι μέρες αμέσως μετά τις απόκριες, τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα είναι οι ιδανικότερες για να ψωνίσετε εποχιακά είδη μιας και οι τιμές τους πέφτουν 50%-70% κάτω από την αρχική. Βέβαια, μην περιμένετε πάρα πολύ γιατί τα καταστήματα με είδη εποχιακών αλλάζουν πολύ γρήγορα το εμπόρευμά τους.

Κάντε μια βόλτα από τα κεντρικά παλαιοπωλεία
Μερικά από τα πιο ωραία, ξεχωριστά ιδιαίτερα και οικονομικά αντικείμενα για το σπίτι, μπορείτε να ανακαλύψετε σε παλαιοπωλεία και μαγαζιά με vintage αντικείμενα. Σε αυτά είναι βέβαιο ότι θα βρείτε κρυμμένα αντικείμενα-θησαυρούς τα οποία με μερικά μερεμέτια και λίγη φροντίδα μπορείτε να αποκαταστήσετε την παλιά τους λάμψη και να τα κάνετε να φαίνονται καινούρια και πολύ, πολύ ακριβά. Δείτε πώς θα μεταμορφώσετε τη συρταριέρα της γιαγιάς σε design αντικείμενο.

Δώστε έμφαση στον φωτισμό
Ακόμα κι ένα δωμάτιο με ακριβά έπιπλα μπορεί να δείχνει φτηνό, άδειο και κιτς, αν ο φωτισμός του δεν είναι αυτός που πρέπει. Αν, λοιπόν, θέλετε το σπίτι σας να φαίνεται φανταστικό και να δείχνει πολυτελές, δεν έχετε παρά να το εξοπλίσετε με τα κατάλληλα φώτα. Για να προσαρμόζετε το φως και το ύφος του χώρου ανάλογα με την περίσταση, δεν έχετε παρά να αντικαταστήσετε τους κλασικούς διακόπτες με ντίμερ. Και κάτι ακόμα για τους λάτρεις της μίνιμαλ διακόσμησης: μη φοβηθείτε να σπάσετε τη σοβαρότητα του χώρου παίζοντας με χρώμα στις λάμπες και τα φωτιστικά σας!

Αγοράστε επώνυμα… από πολυκαταστήματα
Κατά καιρούς, πολλοί γνωστοί σχεδιαστές δημιουργούν οικονομικές συλλογές, έπιπλα ή αξεσουάρ τα οποία διαθέτουν σε μεγάλα πολυκαταστήματα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να διαθέσετε χρήματα για ένα κομμάτι το οποίο έχει προσεγμένο design και υλικά και, παράλληλα, είναι διαθέσιμο σε προσιτή τιμή. Αυτές οι συλλογές είναι συνήθως διαθέσιμες για περιορισμένο χρονικό διάστημα, οπότε αν δείτε κάτι που σας αρέσει πολύ, μη διστάσετε να το αγοράσετε επί τόπου.

Mix & Match και στη διακόσμηση
Μερικές φορές, αρκεί ένα ακριβό κομμάτι για να αναβαθμίσει τα πιο συνηθισμένα και οικονομικά αντικείμενα του σπιτιού σας. Για να πειστείτε, αρκεί μόνο να σκεφτείτε πώς μπορεί ένα ακριβό ζευγάρι παπούτσια να αναδείξει ακόμα και το πιο απλό T-shirt. Κι αν νομίζατε ότι το mix & match ισχύει μόνο για τη γκαρνταρόμπα σας, κάνετε λάθος: οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και στη διακόσμηση! Για παράδειγμα, μια μαρμάρινη νησίδαμπορεί μεν να είναι ακριβή κατασκευή, αλλά τα ντουλάπια της κουζίνας σας δε χρειάζεται να είναι εξίσου ιδιαίτερα. Ωστόσο, αν το μάτι κάποιου «πέσει» στο μάρμαρο που την καλύπτει, σπάνια θα υποθέσει ότι τα ντουλάπια της κουζίνας σας δεν ανήκουν στην ίδια οικονομική τάξη.

πηγη: faysbook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips