Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Η επιτυχία δε χωρά αναβολές

Αν, εν ολίγοις, ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ατόμων, θα έχετε ήδη αντιληφθεί το κακό που κάνετε στην πρόοδό σας και την εξέλιξή σας μπλοκάροντας διαρκώς την επίτευξη των στόχων σας και όσο πιο σύντομα σταματήσετε αυτή την τακτική, τόσο πιο γρήγορα θα πάρετε ξανά μπρος και θα πετύχετε όσα θέλετε και όσα είστε προορισμένοι να πετύχετε.


Ποια πράγματα λοιπόν, δεν πρέπει να αναβάλλετε για αύριο, ειδικά αν επιβάλλεται να τα κάνετε σήμερα;

1.Τον οικονομικό προγραμματισμό
Μη στηρίζετε την οργάνωση των οικονομικών και των αγορών σας στο αν απλά έχετε ή όχι χρήματα στην τσέπη σας τη στιγμή που αναρωτιέστε την οικονομική σας κατάσταση. Τα χρήματα σας παρέχουν δύναμη και μπορούν να σας οδηγήσουν με επιτυχία εκεί που θέλετε να φτάσετε, αρκεί να τα διαχειριστείτε σωστά και όχι με επιπολαιότητα.
Σκεφτείτε λοιπόν τι είναι αυτό που θέλετε να πετύχετε στη ζωή σας, αν τα λεφτά θα σας βοηθήσουν σε αυτό και οργανώστε τα οικονομικά σας πλάνα με αυτό το στόχο.

2.Την πτυχιακή σας
Ακόμα κι αν έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι προλαβαίνετε να γράψετε την διπλωματική σας εργασία με επιτυχία μέσα σε μερικές ώρες, είναι αμφίβολο ότι θα καταφέρετε να πείσετε και τους καθηγητές σας.
Επενδύστε στους καλούς βαθμούς που θα σας βοηθήσουν στο μέλλον σας και στις επαγγελματικές σας επιδιώξεις και αναβάλλετε καλύτερα την έξοδο με τους φίλους σας. Οι φίλοι σας θα είναι πάλι φίλοι σας και αφού παραδώσετε μια καλή εργασία και θα έχετε έναν παραπάνω λόγο για να γιορτάσετε μαζί τους.

3.Την υγεία σας
Δώστε στο σώμα και την υγεία σας τη σημασία που τους αξίζει και όχι την αδιαφορία που συνηθίζετε μέχρι τώρα. Πάντα θα βαριέστε να αρχίσετε γιόγκα, μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσετε, θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα και θα σας γίνει συνήθεια, μέχρι και ανάγκη. Η υγεία σας, αν μη τι άλλο, είναι αυτό που θα πρέπει να είναι πάντα προτεραιότητά σας.

4.Τις σημαντικές εργασίες
Μάθετε να βάζετε προτεραιότητες και στη δουλειά σας και να μην αφήνετε το γραφείο σας να γεμίζει με βουνά εγγράφων και αρχείων. Εντοπίστε τις πιο σοβαρές και επείγουσες εκκρεμότητες και ασχοληθείτε με εκείνες πρώτα. Η οργανωτικότητα πάντα εκτιμάται από τους προϊσταμένους και να είστε σίγουροι για την καλή εικόνα που θα δώσετε και τη μετέπειτα επιτυχημένη πορεία σας στην εταιρεία.

5.Την έρευνα πίσω από τα πράγματα
Μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις για τη ζωή σας και μην αναβάλλετε την απαραίτητη έρευνα που χρειάζεται για να πάρετε αυτές τις αποφάσεις. Στις ημέρες μας η πληροφορία είναι τόσο εύκολα προσβάσιμη, ώστε να μη δικαιολογείται μια στοιχειώδης αναζήτηση πριν αγοράσετε κάτι ή λάβετε κάποια κομβική απόφαση για το μέλλον σας.

6. Τη θετική σκέψη
Δυστυχώς η αρνητική σκέψη βγαίνει πιο φυσικά στον άνθρωπο, απ’ ότι η θετική διάθεση και η αισιοδοξία. Όχι τόσο επειδή είμαστε έτσι φτιαγμένοι σαν πλάσματα, αλλά επειδή η κοινωνία, οι συνθήκες και οι αντιξοότητες μας έχουν «μορφώσει» κατά αυτό τον τρόπο.

Αν όμως θέλετε να πετύχετε στη ζωή σας, θα πρέπει να σκέφτεστε σαν ήδη...πετυχημένοι και να μην αναβάλλετε ούτε λεπτό τη θετική σκέψη και την καλή διάθεση απέναντι στη ζωή. Δείτε κάθε πρόβλημα σα μια εναλλακτική προσέγγιση της καθημερινότητας και όχι σαν ακόμα ένα εμπόδιο και σε λίγο θα σταματήσετε να βλέπετε «προβλήματα».

7.Την πίστη στον εαυτό σας

Η επιτυχία θα έρθει μόνο όταν εσείς πιστέψετε στον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας και δε θα επιτρέψετε σε κανέναν και καμία συνθήκη να σας αλλάξει τα σχέδια. Μη συμβιβάζεστε με κάτι λιγότερο από που θεωρείτε ότι πραγματικά αξίζετε και έχετε κερδίσει με την αξία και τη δουλειά σας και μην αναβάλλετε ή ακυρώνετε ποτέ την πίστη στον εαυτό σας. Είστε ο βασικός σας σύμμαχος, γι ‘αυτό μη γίνεστε ο κύριος εχθρός σας.

πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips