Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Το μυστικό για να καταπολεμήσετε το άγχος

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές από κάποιον γιατρό να συμβουλεύει ότι πρέπει να μην αγχωνόμαστε. Πως, όμως, θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από το άγχος; Υπάρχει κάποιο μαγικό μυστικό που μας βοηθά να κλείσουμε… τον διακόπτη; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επαφή με τη φύση μπορεί να μειώσει το στρες, για τους παρακάτω 4 λόγους:

1.Ξυπνά τις αισθήσεις μας: Μια βόλτα στην εξοχή ξυπνά τις αισθήσεις μας και μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα. Το άρωμα των λουλουδιών, της λεμονιάς ή της θάλασσας δίνει νόημα στην καθημερινότητά μας και μας φτιάχνει τη διάθεση.

2.Γυμναστική: Η γυμναστική μπορεί να μας απαλλάξει από το άγχος και ουσιαστικά μια βόλτα στη φύση είναι ένας τρόπος για να γυμναστούμε αλλά και να περάσουμε καλά.

3.'Σπάει' την ρουτίνα: Αν όλη μέρα κάθεστε σε ένα γραφείο, κοιτάτε την τηλεόραση ή τον υπολογιστή και μιλάτε συνέχεια στο τηλέφωνο, τότε μια βόλτα στο πάρκο ή στην θάλασσα, θα σας χαλαρώσει αμέσως.

4.Λειτουργεί γρήγορα: Ακόμα και 5 λεπτά στην εξοχή μπορούν να λειτουργήσουν αγχολυτικά και να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία, σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου του Essex.

πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips