Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Κάντε το πάθος σας επάγγελμα με 5 απλά βήματα

Αν κάνετε αυτό που αγαπάτε σας θαυμάζουμε και σας δίνουμε συγχαρητήρια. Αν, όμως, ανήκετε σε εκείνους που η δουλειά των ονείρων παραμένει μόνο στα... όνειρα, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω.

Τι λέτε, λοιπόν, να κάνετε το χόμπι σας επάγγελμα; Σε περίπτωση που το επιθυμείτε σας παρουσιάζουμε τα 5 μυστικά επιτυχίας από αυτούς που τα κατάφεραν.

Τελειοποιήστε τις δεξιότητες σας

Η Αννα Τζέιν Γκρόσμαν ήταν ανεξάρτητη δημοσιογράφος της εφημερίδας New York Times, που είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για τα σκυλιά και την ικανότητα να τα κάνει να υπακούν.

Οταν ξεκίνησε η κρίση στον Τύπο, αποφάσισε να ασχοληθεί δια βίου με το πάθος της και να ακολουθήσει μια νέα καριέρα.

Το πιο σημαντικό βήμα για τη νέα της απόφαση ήταν να εξειδικευτεί περισσότερο σε αυτόν τον τομέα, κατάφερνοντας να ζει αξιοπρεπώς κάνοντας αυτό που αγαπά.

Μελετήστε την προοπτική

Αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με το χόμπι σας, καλείστε να δείτε αν υπάρχει μέλλον σε αυτόν τον τομέα. Για παράδειγμα, ο Τζεράλντο Ντε Σόουζα σχεδίαζε παπιγιόν και κασκόλ, επειδή του άρεσαν. Κάθε τόσο ρωτούσαν τη γυναίκα του από που αγόρασε το κασκόλ, που φορούσε, για να αγοράσουν και εκείνοι.

Πουλήστε το προϊόν σας, για να δείτε πως αν «τσουλάει»

Η ΜπεατρίςΤσάνγκ ήταν ηθοποιός με έδρα το Λος Αντζελες, με πάθος τη μαγειρική.

«Ξεκίνησα να ποστάρω φωτογραφίες με αυτά που έφτιαχνα και υπήρξε ενδιαφέρον από φίλους και γνωστούς για να αγοράσουν τα προϊόντα», αναφέρει η Μπεατρίς και συνεχίζει:

«Τότε κατάλαβα πως τα καλούδια μου έχουν θέση στην αγορά και έτσι έφτιαξε μια ιστοσελίδα».

Πλέον, η Μπεατρίς έχει φούρνο στο Μπέβαρλι Χιλς και προμηθεύει διάσημους πελάτες.

Άδραξε την ευκαιρία

Η Τζένι Ντούντας όταν μετακόμισε στο Μπρούκλιν συνειδητοποίησε πως υπήρχαν πολλές οικογένειες από νεαρά άτομα. Ο συνέταιρός της της πρότεινε να κάνουν ένα παγωτατζίδικο στην περιοχή και έτσι έγινε. Το «Blue Marble Ice Cream» αριθμεί δεκάδες καταστήματα σε Νέα Υόρκη και Μασαχουσέτη.

Κάντε το βήμα

Η δικηγόρος Μάρτζορι Λιου πάντα ονειρευόταν να γράψει ένα μυθιστόρημα. Κάποια στιγμή στη ζωή της συνειδητοποίησε πως δεν έχει θέση στα δικαστήρια, κλείστηκε στο σπίτι της και για 14 ώρες την ημέρα έγραφε.

Εννέα χρόνια μετά το ντεμπούτο της έχει γράψει 17 νουβέλες και είναι μια από τις συγγραφείς μπεστ σέλερ.

«Είχα τα όνειρά του μου. Ακόμα και όταν όλοι μου έλεγαν πως δεν μπορώ να τα κάνω πράξη, μέσα μου ήξερα πως γίνεται. Ακόμα και αν κατέληγαν σε αποτυχία, έπρεπε να το τολμήσω», λέει η Μάρτζορι.

πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips