Σάββατο 30 Μαΐου 2015

7 το ξημέρωμα σεξ, 10 το πρωί ψώνια: Ποια είναι η καλύτερη ώρα για κάθε δραστηριότητα

Έχετε ακούσει σίγουρα τη φράση «κάθε πράγμα στην ώρα του». Τώρα οι ειδικοί το αποδεικνύουν και επιστημονικά, αποκαλύπτοντας ποια είναι η καλύτερη ώρα για κάθε δραστηριότητα, από τα ψώνια και τη γυμναστική, μέχρι το σεξ.

7πμ – 8πμ: Ιδανική ώρα για σεξ
Το ανθρώπινο σώμα παράγει τεράστια ποσότητα ορμονών και αδρεναλίνης εκείνες τις ώρες. Στους άνδρες, τα επίπεδα τεστοστερόνης αιχμής γύρω στις 7 και επίσης το πρωί είναι ξεκούραστοι, με αυξημένες αισθήσεις» εξηγεί η σεοξολόγος Σούζι Χέιμαν. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Rutger στις ΗΠΑ, ο μέσος χρόνος που δαπανάται για ερωτικά παιχνίδια διπλασιάζεται το πρωί. Και, όπως είναι αναμενόμενο, αυτό είναι επίσης η στιγμή που τα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να συλλάβουν ή να έχουν οργασμό, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Μόντενα της Ιταλίας. «Είναι μια φυσική αντίδραση από το σώμα σας για να ενθαρρύνει την τεκνοποίηση» επισημαίνει η Χέιμαν.

8πμ – 9 πμ: Ιδανική ώρα για δύσκολους στόχους
Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι η καλύτερη ώρα να φέρετε εις πέρας το δυσκολότερο στόχο που έχετε να κάνετε. «Είναι όταν τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης είναι υψηλότερα», εξηγεί ο καθηγητής Simon Folkard, διευθυντής του Κέντρου «Ρυθμοί του σώματος» στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. «Αυτή η αλλαγή αυξάνει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας, δίνοντάς σας την ενέργεια και την ορμή να διαχειριστείτε δύσκολες καταστάσεις αποτελεσματικά» προσθέτει.

10πμ – 11 πμ: Η καλύτερη ώρα για ψώνια
Όπως κάθε γυναίκα ξέρει (προς απογοήτευσή της) τα ψώνια όταν είστε κουρασμένοι ή πεινασμένοι είναι μια καταστροφή. «Οι συνάψεις στον εγκέφαλο λειτουργούν κανονικά τρεις ώρες μετά το ξύπνημα, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα ενέργειας και ένα γεμάτο στομάχι σημαίνει ότι είστε απολύτως έτοιμοι για τη λήψη αποφάσεων», λέει η ψυχολόγος Stephany Biello από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. 

πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips