Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Το μυστικό για να είστε ευτυχισμένοι στην εργασία σας

Ποιοι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους; Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Happiness Studies, ο μισθός, οι συνάδελφοι και οι εργασιακές συνθήκες δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στην ευτυχία ενός εργαζόμενου όσο η επιβεβαίωση που παίρνει καθημερινά.

Οι άνθρωποι που έχουν δουλειές που τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους, τα ταλέντα τους που τους ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους και τους κάνουν καλούς στην δουλειά τους, είναι περισσότερο ευτυχισμένοι. Οι ερευνητές βασισμένοι στην πεποίθηση ότι οι θετικές εμπειρίες σε ένα εργασιακό χώρο (η ικανοποίηση, η απασχόληση, η ευχαρίστηση) είναι μια λειτουργία που επιτρέπει στον εργαζόμενο να αναδείξει και να εφαρμόσει στο κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον τις ικανότητές τους, εξέτασαν 1,111 εργαζόμενους και οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι όσες περισσότερες ικανότητες μπορούσαν να εφαρμόσουν στην εργασία τους τόσο περισσότερες θετικές εμπειρίες είχαν στον επαγγελματικό τομέα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν η εργασία μας μάς επιτρέπει να αναδείξουμε το ταλέντο μας τότε σημειώνουμε περισσότερη διάθεση για εργασία, νιώθουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση και περνάμε καλά.  Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι σημαντικά όχι μόνο για την εξέλιξη της επαγγελματικής μας ζωής αλλά και της προσωπικής. Αν μπορέσουμε να αναδείξουμε τις ικανότητές μας και σε άλλους τομείς της ζωής μας, στην οικογένειά μας, το σπίτι μας, τις φιλίες μας, στη σχέση μας με τον εαυτό μας, τότε ίσως καταφέρουμε να γίνουμε περισσότερο ευτυχισμένοι.

πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips