Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Αυτή είναι η τέλεια δίαιτα: Αφήστε τα λιπαρά και κόψτε τους υδατάνθρακες

Ακούμε συχνά ότι μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι πιο υγιεινή, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεσματικές είναι οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων και αυτοί είναι οι λόγοι που το αποδεικνύουν.



1. Βοηθά να περιορίσετε την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνετε
Ναι, μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες θα μειώσει αυτόματα την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνετε σε καθημερινή βάση και προφανώς αυτό θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο βάρος σας. Αλλά το καταπληκτικό είναι ότι είστε ελεύθεροι να φάτε όσο θέλετε (σε λογικά πλαίσια φυσικά), σε αντίθεση με μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά στην οποία μετράτε τις θερμίδες από την αρχή. Συχνά καταλήγετε να καταναλώνετε την ίδια ποσότητα θερμίδων και στις δύο περιπτώσεις, αλλά με τη δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί.

2. Αποδεδειγμένα οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους
Εχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους. Μερικοί άνθρωποι χάνουν στην πραγματικότητατο διπλάσιο βάρος από αυτούς που εφαρμόζουν δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Επιπλέον με τη δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες χάνετε περισσότερο βάρος στην κοιλιακή περιοχή, στρώνοντας ευκολότερα τη σιλουέτα και ταυτόχρονα μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου ή διαβήτη.

3. Μειώνει τα τριγλυκερίδια
Αν δεν έχετε ακούσει για τα τριγλυκερίδια, τότε για το καλό της υγείας σας, θα πρέπει να μάθετε γι 'αυτά. Όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα σας, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακής νόσου ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Το κλειδί εδώ είναι ότι τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων έχουν άμεση σχέση με το επίπεδο των υδατανθράκων στο σώμα σας, έτσι προφανώς αν οι υδατάνθρακες μειώνονται, τότε τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων θα μειωθούν επίσης. Αυτό δεν συμβαίνει με μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, η οποία μπορεί επιπλέον να αυξήσει τα τριγλυκερίδια.

4. Αυξάνει το επίπεδο της καλής χοληστερόλης
Μία συχνή παρανόηση είναι ότι όλα τα είδη χοληστερόλης είναι επικίνδυνα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Η λεγόμενη «καλή χοληστερόλη» ή HDL, βοηθά πραγματικά να βελτιώσετε τη γενική υγεία σας. Τα καλά νέα εδώ είναι ότι μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες αυξάνει τα επίπεδα της HDL, η οποία είναι αποτελεσματική στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

5. Επιδρά στην κακή χοληστερόλη
Μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες λειτουργεί επίσης αντίστροφα για την κακή χοληστερόλη ή LDL. Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι μπορεί να αλλάξει τη μορφή της LDL, καθιστώντας τη λιγότερο επιβλαβή για το σώμα μας. Αυτό είναι σημαντικό, δεδομένου ότι καθιστά ευκολότερο για το σώμα μας να την αντιμετωπίσει, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

6. Συμβάλλει στη βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου σας
Ακόμη κι αν δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει αυτό, για το καλό της υγείας σας, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι ιδανική για τους διαβητικούς γιατί φυσικά οι υδατάνθρακες μετατρέπονται σε γλυκόζη. Αν μειώσετε την ποσότητα των υδατανθράκων στη διατροφή σας, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας θα μειωθούν επίσης, οδηγώντας σε μειωμένη ανάγκη για ενέσεις ινσουλίνης και τεράστια βελτίωση στη γενική υγεία. 

πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips