Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Οι 9 πιο… αφιλόξενες πόλεις του κόσμου

Ας ρίξουμε μια ματιά σε πόλεις που κατατάσσονται προς το… όχι και τόσο φιλικές, κάτι που δεν έχει να κάνει πάντα με το πόσο φιλόξενος είναι ένας λαός, αλλά και με άλλους παράγοντες που θα δείτε παρακάτω.

Μόντε Κάρλο, Μονακό
Διάσημο για τη… γκλαμουριά του, το Μονακό φαίνεται να μην θεωρείται πολύ φιλικό για τους επισκέπτες του, ακριβώς γι’ αυτό. Με χαρακτηρισμούς όπως «φιγουρατζίδικο» και «πολυπληθές» το Μονακό βρίσκεται χαμηλά στο σκορ των φιλικών πόλεων, εμπνέοντας κάτι το απρόσωπο και το υπερκαταναλωτικό στους απλούς τουρίστες. Κι όσο κι αν τα πολυτελή ξενοδοχεία του μας κάνουν να… ζηλεύουμε, πολλοί το θεωρούν μια πολύ πλούσια περιοχή για τα γούστα τους.
Μιλάνο, Ιταλία
Αποτελεί παράδεισο για τους fashionistas εκεί έξω, αλλά δεν θα λέγαμε ότι η παραδοσιακή ιταλική φιλοξενία και φιλικότητα ξεχειλίζει στο Μιλάνο. Αν και διαθέτει πολλές ομορφιές, πέρα από τα ψώνια, το Μιλάνο φαίνεται να μην αποτελεί έναν προορισμό που θα κάνει τους τουρίστες να αισθανθούν «ζεστασιά».

Φρανκφούρτη, Γερμανία
Κατά τη διάρκεια του Oktoberfest μεταμορφώνεται στην πιο αγαπητή πόλη της Γερμανίας. Τον υπόλοιπο χρόνο, όμως, η 5η μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας δεν δείχνει να είναι και τόσο δημοφιλής, με πολλούς να κατηγορούν γι’ αυτό τους αρκετά αγενείς κατοίκους της. Σύμφωνα με κριτικές, οι περισσότεροι είναι πολλοί ψυχροί και όσοι δεν είναι ψυχροί, είναι τουρίστες.
Πεκίνο, Κίνα
Παρ’ όλο που πολλοί τουρίστες βρίσκουν το Πεκίνο «πανέμορφο» και «συναρπαστικό», άλλοι πιστεύουν ότι χαρακτηρίζεται από υπερβολική μόλυνση της ατμόσφαιρας, νέφος και πολυκοσμία, σε σημείο που να χάνει την αίγλη του. Οι βρόμικοι δρόμοι και η απίστευτη κίνηση αρκούν για να βαθμολογηθεί από πολλούς ως μια όχι και τόσο φιλική πόλη.

Μασσαλία, Γαλλία
Αν και η Μασσαλία είναι μια αξιαγάπητη, ιστορική πόλη, σύμφωνα με χαρακτηρισμούς επισκεπτών της, η εγκληματικότητα φαίνεται να οδηγεί σε ανησυχία τους επισκέπτες της, οι οποίοι συστήνουν σε όλους που πρόκειται να την επισκεφτούν, να προσέχουν τους… τσαντάκηδες και να φυλάσσουν συνεχώς τα προσωπικά τους αντικείμενα. Πολλοί, μάλιστα, αναφέρουν «εχθρική ατμόσφαιρα» προς τους τουρίστες.
Παρίσι, Γαλλία
Η «Πόλη του Φωτός» από τη μία αποτελεί τοπ ρομαντικό προορισμό, από την άλλη αρκετοί τουρίστες βρίσκουν τους Παριζιάνους ψυχρούς και ακατάδεκτους, με λίγη δόση αγένειας και απροθυμία να βοηθήσουν. Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, είναι αρκετοί κι αυτοί που παραδέχτηκαν ότι σε σχέση με το παρελθόν, είναι πιο φιλικοί, απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, υπάρχει ακόμη χώρος για βελτίωση.

Μόσχα, Ρωσία
Η πιο πολυπληθής χώρα της Ρωσίας, παρά τις λαμπρές κριτικές που λαμβάνει για την Κόκκινη Πλατεία, το Κρεμλίνο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου και άλλα αξιοθέατα, δέχεται πιο αρνητικά σχόλια όσον αφορά τους κατοίκους της. Ίσως, βέβαια, υπάρχει έντονο και το γλωσσικό εμπόδιο, αλλά οι χαρακτηρισμοί «αφιλόξενοι» και «μη φιλικοί» υπήρξαν αρκετοί από τους επισκέπτες της.
Κάννες, Γαλλία
Οι Γάλλοι φαίνεται πως δέχονται «επιθέσεις» από παντού, αφού και όσον αφορά τις Κάννες με το περίφημο Φεστιβάλ, τα σχόλια δεν υπήρξαν και πολύ θετικά. Πολλοί απ’ όσους έσπευσαν να αφήσουν την κριτική τους, τις χαρακτήρισαν ως μια πόλη που ξεχνιέται εύκολα και δεν εμπνέει καθόλου τον επισκέπτη, που οι κάτοικοι ήταν απογοητευτικοί, ενώ υπήρξε και η παρομοίωση «το ευρωπαϊκό Λας Βέγκας», με τους περισσότερους να αναφέρουν ότι δεν θα την ξαναεπισκέπτονταν ποτέ.

Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική
Από τη μία το Γιοχάνεσμπουργκ είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, από την άλλη η ασφάλεια του τουρίστα αποτελεί ένα σημαντικό θέμα, καθώς δεν θεωρείται καλή ιδέα να ταξιδέψει κάποιος εκεί μόνος του. Χαρακτηρισμοί όπως «επικίνδυνα», «εγκληματικότητα και αντιθέσεις» έδιναν κι έπαιρναν στις κριτικές του κόσμου, ενώ αναφέρεται και μεγάλη πίεση για να δώσει κάποιος φιλοδώρημα, είτε του είχε παραχθεί υπηρεσία, είτε όχι.

πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips