Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Τα ιδανικά σνακ για την παραλία

Βρίσκεστε στην παραλία και απολαμβάνετε το μπάνιο σας, αλλά η ώρα περνά, η πείνα αρχίζει να γίνεται έντονη και μέσα στην τσάντα σας έχετε μόνο αντηλιακό. Τι θα έπρεπε να έχετε πάρει μαζί σας;

Των «φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» κι αν θέλετε να είστε κι εσείς «φρόνιμο παιδί» μην αφήνετε τα γεύματά σας στην τύχη. Ειδικά στις διακοπές, όταν βρίσκεστε πολλές ώρες στην παραλία και τη ζέστη, ο οργανισμός σας χρειάζεται «καύσιμο» και ενέργεια κι αυτά θα τα πάρετε από τα κατάλληλα σνακ που πρέπει να έχετε μαζί σας, για να μην υποκύπτετε κάθε μέρα σε λουκουμάδες και τυρόπιτες.

Φρέσκα φρούτα
Ίσως το πιο ιδανικό σνακ για την παραλία, αφού τα φρούτα είναι και ενυδατικά και πλούσια σε υδατάνθρακα που σας χαρίζει ενέργεια κάτω από τον καυτό ήλιο. Οι μπανάνες, τα βερίκοκα, τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια και το σταφύλι είναι μερικές πολύ καλές κι εύκολες επιλογές κι αν έχετε μαζί σας ψυγειάκι, θα τα απολαύσετε δροσερά και φρέσκα, όποια στιγμή τα θελήσετε, με τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά τους να σας χαρίζουν τα οφέλη τους.

Ωμά λαχανικά
Μαζί με τα φρούτα, βάλτε μαζί στο φορητό σας ψυγείο και μερικά λαχανικά, όπως αγγούρι, καρότο, κολοκύθι, ντοματίνια, σέλερι στικ, μπρόκολο, τα οποία, όπως και τα φρούτα, είναι δροσερά, ενυδατικά, πλούσια σε φυτικές ίνες που σας κρατούν χορτάτους, αλλά και σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Αν δεν έχετε ψυγείο, βάλτε τα σε πλαστικές σακούλες μαζί με μικρές σακούλες πάγου για να διατηρηθούν δροσερά και λαχταριστά και για έξτρα γεύση πασπαλίστε τους λίγο αλάτι.

Σάντουιτς
Όσοι βρίσκουν τα φρούτα και τα λαχανικά μια αρκετά λιτή επιλογή, τα σάντουιτς μάλλον θα τους ικανοποιήσουν καλύτερα. Για μια ολόκληρη μέρα στην παραλία, όμως, θα χρειαστεί να είστε λίγο πιο δημιουργικοί και να ξεφύγετε από το καθιερωμένο. Δοκιμάστε αντί για το κλασικό ψωμί του τοστ, το οποίο μουσκεύει από την υγρασία και τα σακουλάκια, να φτιάξετε σάντουιτς με μίνι ψωμάκια και να προτιμήσετε πολλά και μικρά, παρά λίγα και μεγαλύτερα. Μια καλή λύση είναι επίσης και οι πίτες ολικής άλεσης που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, τις οποίες μπορείτε να γεμίσετε με λαχανικά όπως σπανάκι, λιαστές ντομάτες κ.ο.κ. Προτιμήστε απλές επιλογές και καλό θα ήταν να έχετε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε ξεχωριστά σε σακουλάκια και να φτιάξετε το σάντουιτς όταν το θελήσετε, προκειμένου το ψωμί να μη βγει μουσκεμένο και με παράξενη υφή.

Ταπεράκι με κομπόστα
Για τη στιγμή που θα σας έρθει η όρεξη για κάτι γλυκό και δεν θέλετε να προσθέσετε άλλο ένα παγωτό στη λίστα σας, ετοιμάστε ένα μικρό τάπερ με κομπόστα και ενδώστε σε ένα ελαφρύ και δροσερό επιδόρπιο με θερμίδες που φτάνουν γύρω στις 130 ανά φλιτζάνι.

Μπουρίτος
Μερικά μικρά μπουρίτος μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ καλή εναλλακτική στην παραλία αντί για σάντουιτς –ή μαζί με σάντουιτς. Πάρτε τις αγαπημένες σας tortillas –ολικής άλεσης, καλαμποκιού κ.λπ- βεβαιωθείτε ότι είναι μαλακές, πολτοποιήστε μερικά φασόλια κονσέρβα ή μαγειρεμένα, απλώστε τον πολτό στην tortilla και αν θέλετε προσθέστε και λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά, κρεμμύδι και τυρί τριμμένο. Τυλίξτε την tortilla κόψτε τη σε μικρότερα κομμάτια και τυλίξτε το καθένα ξεχωριστά σε μεμβράνη.

Ξηρούς καρπούς με σταφίδες
Ανακατέψτε διάφορους ξηρούς καρπούς με σταφίδες, ξερά φρούτα και δημητριακά ολικής άλεσης και μοιράστε τους σε πλαστικά σακουλάκια ανά μερίδα, έτσι ώστε να μην παρασυρθείτε αδειάζοντας ποσότητες.

Τι να αποφύγετε:
  • Μαγιονέζες και άλλες σος που μπορεί να χαλάσουν με τη θερμοκρασία, αν δεν έχετε ψυγείο
  • Μπάρες ή δημητριακά με κομματάκια σοκολάτας που μέχρι να τα καταναλώσετε θα έχουν γεμίσει λιωμένη σοκολάτα όλα σας τα πράγματα
  • Τα γεμάτα ζάχαρη αναψυκτικά. Προτιμήστε να έχετε μαζί σας άφθονο, δροσερό νερό για την ενυδάτωσή σας ή παγωμένο τσάι
  • Γιαούρτια που επίσης είναι επιρρεπή κάτω από τον ήλιο
  • Φροντίστε οι ξηροί καρποί που θα πάρετε να μην είναι αλατισμένοι, γιατί θα εντείνουν τη δίψα σας που ήδη θα είναι μεγάλη κάτω από τον ήλιο
πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips