Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Άγχος στη δουλειά: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Δεν είναι όλοι οι εργασιακοί χώροι ευχάριστοι και δημιουργικοί, εντούτοις ακόμα κι αν ανήκετε στους εργαζόμενους που έχουν την τύχη να εργάζονται σε ένα όμορφο περιβάλλον, το άγχος μπορεί να επηρεάσει την δημιουργικότητά σας, την φυσική και την συναισθηματική σας υγεία.
Η ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε το εργασιακό άγχος μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία, για αυτό ανακαλύψτε τρόπους για να μπορείτε να απαλλαχθείτε από το άγχος που σας προκαλεί η εργασία σας.

While some workplace stress is normal, excessive stress can interfere with your productivity and impact your physical and emotional health. And your ability to deal with it can mean the difference between success or failure.

1.Ελέγξτε το άγχος: Η ανασφάλεια, οι φήμες για μειώσεις μισθών ή για απολύσεις μπορεί να δημιουργήσουν άγχος σε όλους τους εργαζομένους. Αν όμως καταφέρετε να ελέγξετε το άγχος σας, τότε θα μπορέσετε να μην μεταδώσετε αυτό το συναίσθημα και στους συναδέλφους σας και το αντίστροφο. Ένα ευχάριστο κλίμα, εξάλλου, στο γραφείο μπορεί να είναι ιδιαίτερα δημιουργικό.

2.Αναγνωρίστε τα συμπτώματα: Όταν αισθάνεστε ότι δεν έχετε αυτοπεποίθηση, ότι εκνευρίζεστε ή είστε απογοητευμένη ίσως να έχετε άγχος. Μάθετε να αναγνωρίσετε τα σημάδια που σας προειδοποιούν όπως είναι η απάθεια, η κούραση, η έλλειψω συγκέντρωσης, οι πονοκέφαλοι, ο πόνος στους μύες ή το στομάχι, η μείωση επιθυμίας για δουλειά και κοινωνικές συναναστροφές.

3.Κάντε τις σωστές επιλογές: Μειώστε το άγχος στη δουλειά, επιλέγοντας να κάνετε πιο καλές επιλογές στην καθημερινότητά σας είτε αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσετε μια ισορροπημένη διατροφή ή γυμναστήριο, είτε ότι θα βρείτε τρόπους να έχετε κλή διάθεση και ενέργεια στο γραφείο.

4. Κάντε προγραμματισμό: Εάν αυτό που σας αγχώνει είναι το φορτωμένο πρόγραμμα, τα deadlines ή οι ικανότητές σας να ολοκληρώσετε ένα project, φροντίστε ώστε να κάνετε σωστό προγραμματισμό του χρόνου σας και των υποχρεώσεών σας.

πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips