Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

5 τρόποι για να απαλλαχθείτε από το άγχος

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην υγεία μας, όπως είναι η έλλειψη ύπνου, ναυτία, κατάθλιψη, πόνους στο στήθος κ.α. για αυτό οι ειδικοί μας συνιστούν τρόπους για να διαχειριστούμε το καθημερινό άγχος. Πως μπορούμε όμως άμεσα να χαλαρώνουμε ώστε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά το άγχος;
Σύμφωνα με το περιοδικό Natural Health, υπάρχουν 5 καθημερινές συνήθειες που μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε το στρες και να επανακτήσουμε τον έλεγχο της ζωής μας:

1.Περπάτημα: Ακόμα και μια μικρή βόλτα, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να σας χαλαρώσει και να μειώσει το άγχος ή τον εκνευρισμό που νιώθετε.

2.Εφραστείτε: Η επικοινωνία με τα αγαπημένα σας πρόσωπα μπορεί να σας βοηθήσει να εκφράσετε τα συναισθήματά σας και να αποκτήσετε μια διαφορετική- λιγότερο αγχωτική- και πιο αισιόδοξη οπτική.

3.Χαμογελάστε: Ακόμα κι αν δεν το αισθάνεστε, ένα χαμόγελο μπορεί να στείλει ένα θετικό μήνυμα στον εγκέφαλο και να χαλαρώσετε άμεσα.

4.Σωστές αναπνοές: Κάθε φορά που είστε αγχωμένη, σταματήστε ό,τι κι αν κάνετε. Κλείστε τα μάτια σας και πάρτε μερικές μεγάλες και βαθιές αναπνοές που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

5. Χαλαρώστε: Το άρωμα της λεβάντας είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό. Βάλτε λίγη λεβάντα κάτω από το μαξιλάρι σας ή μέσα στην τσάντα σας ώστε να την έχετε πάντα μαζί σας.

πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips