Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Το άγχος ασχημαίνει, λένε οι επιστήμονες

Η ορμόνη του στρες, κορτιζόλη, αυξάνει τα επίπεδα της γλυκόζης που υπάρχει στον οργανισμό μας και επηρεάζει το πόσο υγιείς φαινόμαστε.

Όσο πιο υψηλά είναι τα επίπεδα της κορτιζόλης, τόσο λιγότερο υγιείς φαινόμαστε και κατ' επέκταση δίνουμε την εντύπωση ότι είμαστε πιο άσχημοι, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Παρ' όλα αυτά, όπως αναφέρει το onmed.gr, οι άνδρες που μπορούν να διαχειριστούν τις πιεστικές καταστάσεις φαίνονταν γοητευτικοί στις γυναίκες. Όταν κάποιος μπορεί να διαχειριστεί καλά το στρες, δίνεται η υποσυνείδητη εντύπωση ότι έχει καλύτερα γονίδια και φαντάζει πιο γοητευτικός και καλύτερος σύντροφος αφού θα κληροδοτήσει τα εν λόγω γονίδια και στα παιδιά του.

Στην έρευνα η Βρετανίδα συμπεριφοριστική ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Dundee, Fhionna Moore, μέτρησε την κορτιζόλη των συμμετεχόντων στο σάλιο τους και στη συνέχεια φωτογράφισε τα πρόσωπά τους.

Βρήκε ότι τα πρόσωπα των ανθρώπων που είχαν χαμηλότερη κορτιζόλη βαθμολογήθηκαν ως πιο γοητευτικά και υγιή σε αντίθεση με όσα είχαν υψηλή κορτιζόλη που φάνηκαν πιο άσχημα και όχι τόσο υγιή.

πηγή: govastileto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips