Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Αυτά είναι τα χρώματα που λατρεύουν οι άντρες!

Μπορεί οι άντρες να μη λατρεύουν τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διακόσμηση είναι αποκλειστικά και μόνο γυναικεία υπόθεση. Ψάξαμε και βρήκαμε τα χρώματα που παίζουν ψηλά στη λίστα προτίμησης του ισχυρού φύλου και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω!

Το σκούρο καφέ, πέρα από ζεστό και γήινο χρώμα, είναι πέρα για πέρα σέξι! 
Παρότι είναι έντονο, δεν είναι «βαρύ» ή κουραστικό για το μάτι ενώ κάνει κάθε δωμάτιο να φαίνεται πιο κομψό και εκλεπτυσμένο. Συνδυάστε το με έπιπλα και κάδρα με μεταλλικές λεπτομέρειες σε μοντέρνες γραμμές (π.χ. μπρονζέ) και διακοσμητικά αξεσουάρ σε αποχρώσεις του μοβ, του κίτρινου ή –αν η αγαπημένη σας εποχή είναι το φθινόπωρο- του πορτοκαλί.

Για πολλά χρόνια, το μπορντό θεωρούνταν ντεμοντέ αλλά φέτος βγήκε από το χρονοντούλαπο της διακοσμητικής ιστορίας και ξαναμπήκε στα σπίτια μας! 

Ιδανικό για μικρούς χώρους... με προσωπικότητα, όπως η κουζίνα και το γραφείο σας, συνδυάστε το με πιο ουδέτερα και κλασικά χρώματα (π.χ. ιβουάρ και κρεμ) για να δώσετε στο χώρο σας χαρούμενο και ρετρό ύφος!

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι άντρες «εγκλωβίζονται» στο φύλο τους και ενώ ρισκάρουν... στο πόκερ και το στοίχημα, αρνούνται να κάνουν το ίδιο στη διακόσμηση του χώρου τους! Το αποτέλεσμα; Καταφεύγουν σε πιο ασφαλείς χρωματικές επιλογές, όπως το γκρι, το μπλε, το μπεζ και το καφέ. Παρόλα αυτά, σε όλους αρέσει το σκούρο πράσινο και συγκεκριμένα το λαδί. Το χρώμα αυτό, μάλιστα, είναι υπέροχο για το καθιστικό: από τη βιβλιοθήκη μέχρι τις κουρτίνες!

Βούτυρο στο ψωμί ...των αντρών δεν είναι άλλο από το κίτρινο-ειδικά, όταν το άλλο τους μισό τους προσπαθεί να τους πείσει να βάλουν τα παστέλ στη διακόσμηση του σπιτιού τους! Για ποιο λόγο οι άντρες ψηφίζουν κίτρινο; Είναι κλασικό, ουδέτερο και διαχρονικό. Προτιμήστε το απαλό κίτρινο του βούτυρου για το καθιστικό και το υπνοδωμάτιο. Αν σας φαίνεται πολύ έντονο, υπάρχει πάντα η κλασική και αγαπημένη ανοιχτή ώχρα.

Οι σκούρες αποχρώσεις του πράσινου τιρκουάζ, πέρα από πολύ χαλαρωτικές και στιλάτες, είναι ιδανικές για να δώσετε μια σύγχρονη και μοντέρνα πινελιά στο εργένικο σπίτι σας! Δοκιμάστε το στο καθιστικό σας συνδυάζοντάς το με μαύρα, σκούρα μπλε και κόκκινα έπιπλα και διακοσμητικά αξεσουάρ. Αν θεωρείτε ότι είναι too much, δεν έχετε παρά να το κρατήσετε για τις κουρτίνες, τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια σας.

Ζεστό, απαλό και εκλεπτυσμένο, το καμηλό, χάρη στους κίτρινους υποτόνους του, είναι πιο ζωντανό από το ξαδερφάκι του, το μπεζ και έτσι μπορείτε να το συνδυάσετε με πιο κλασικά αντρικά χρώματα όπως είναι το μπλε και το κόκκινο.

Το μπλε παραμένει σταθερή αξία στις προτιμήσεις των απανταχού αντρών-γεγονός απόλυτα λογικό αν αναλογιστεί κανείς τη χαλαρωτική δράση του και το διαχρονικό και φρέσκο χαρακτήρα του! Εμείς σας προτείνουνε να προσπεράσετε τις κλασικές αποχρώσεις και να πείτε ναι στο σκούρο μπλε-μοβ (ή αλλιώς indigo). Επιλέξτε το ως κεντρικό χρώμα για το μπάνιο και το υπνοδωμάτιό σας ή για τα αξεσουάρ του καθιστικού και συνδυάστε το με έπιπλα και φωτιστικά από γυαλισμένο χαλκό ή αλουμίνιο.

πηγή: spyrossoulis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips