Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Τι είδους σνακ να προτιμάτε και τι να αποφεύγετε

Η σημασία του σνακ καθημερινά είναι τεράστια, καθώς είναι αυτό που μας δίνει «καύσιμο» ανάμεσα στα γεύματα, έτσι ώστε ο μεταβολισμός να συνεχίσει να δουλεύει και εμείς να μην πεινάμε και να μην τσιμπολογάμε. Ποιες, όμως, είναι οι σωστές και οι λάθος επιλογές;


Τι να προτιμήσετε
Αυτό που πρέπει να προσέξετε στα σνακ που βάζετε στο διατροφικό σας πλάνο, είναι να περιέχουν υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ο λόγος είναι ότι οι υδατάνθρακες σας χαρίζουν ενέργεια, αλλά αν χαρακτηρίζονται από υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, πάνω από 50, προκαλούν απότομη αυξομείωση του σακχάρου στο αίμα και μεγαλύτερη αποθήκευση του λίπους στα λιποκύτταρα. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, επιλέξτε φρέσκα φρούτα, ανάλατους ξηρούς καρπούς, μούσλι, λαχανικά, βρώμη, ενεργειακές μπάρες κ.ο.κ.

Τι να αποφύγετε
Εδώ σίγουρα θα βρείτε πολλές από τις αγαπημένες, εύκολες και λιγουρευτές επιλογές σας, οι οποίες, όμως, δεν ωφελούν και δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που ζητά ο οργανισμός σας. Τα κρουασάν, τα πατατάκια, τα αλμυρά σνακ, τα γλυκά και κάθε επεξεργασμένο τρόφιμο, είναι μεν σνακ, αλλά παραμένει πλούσιο σε λιπαρά, αλάτι, ζάχαρη και θερμίδες. Αν δεν μπορείτε να τα απαρνηθείτε, φροντίστε τουλάχιστον να τα περιορίσετε σε 1-2 φορές την εβδομάδα σε μικρές ποσότητες και φροντίστε πάντα να κοιτάτε τις ετικέτες τους, εξασφαλίζοντας ότι δεν ξεπερνούν τα 3g ανά 100g σε λιπαρά, τα 0,1g σε αλάτι και τα 2g σε ζάχαρη.

πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips