Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Δείτε πώς δουλεύουν οι Κινέζοι στις φάμπρικες συναρμολόγησης ηλεκτρονικών ειδών

Στοιβαγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον, σε έναν χώρο εργασίας που δεν φαίνεται να πληρεί ούτε τις βασικές προδιαγραφές ασφαλείας, Κινέζοι εργάτες συναρμολογούν ηλεκτρονικές συσκευές. Το βίντεο γυρίστηκε σε κάποια φάμπρικα στη Σενζέν, πολύ κοντά στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ και δημοσιεύτηκε αποσπασματικά στο Instagram.


Η Σενζέν είναι τα τελευταία χρόνια η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη της Κίνας. Εκεί έχουν την έδρα τους αρκετές μεγάλες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας. Στα περίχωρά της βρίσκονται και κάποια από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρονικών ειδών.

Ανάμεσα στις γιγάντιες μονάδες, με τα ρομποτικά μηχανήματα, τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τους εντυπωσιακά υψηλούς ρυθμούς παραγωγής, υπάρχουν και εκατοντάδες βιοτεχνίες. Η συγκεκριμένη εμφανίζεται να κατασκευάζει μεταξύ άλλων και ειδικά γυαλιά για την αναπαραγωγή περιεχομένου σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality – VR).

Η παγκόσμια ζήτηση για VR συσκευές αναμένεται να εκτιναχθεί τα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας μια αγορά αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με κάποιες προβλέψεις, 40 εκατομμύρια τέτοιες συσκευές θα πουληθούν φέτος και ο συνολικός όγκος τους αναμένεται να φτάσει τα 2,5 δισ. τεμάχια μέχρι το 2022.

Έτσι, και αφού οι περισσότεροι μεγάλοι, επώνυμοι κατασκευαστές έχουν παρουσιάσει ήδη τα πρώτα τους μοντέλα, οι κινεζικές φάμπρικες έπιασαν δουλειά… Καθισμένοι σε πλαστικά σκαμπό με αυτοσχέδια μαξιλάρια, χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό, ανάμεσα σε κούτες με υλικά και συναρμολογημένα προϊόντα, οι Κινέζοι εργάτες πασχίζουν για το μεροκάματο. 

Η συγκεκριμένη εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να παράγει κατά παραγγελία διαφόρους τύπους ηλεκτρονικών συσκευών, ακολουθώντας υψηλά στάνταρ και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό επιστροφών λόγω κατασκευαστικής αστοχίας. Όπως αναφέρεται, ο ρυθμός παραγωγής φτάνει τα 10.000 VR σετ την ημέρα.


πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips