Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Πληρωμές με selfies από την MasterCard

H MasterCard προωθεί νέους τρόπους εκτέλεσης συναλλαγών, με τη χρήση selfies και δακτυλικών αποτυπωμάτων.


Ένα από τα βασικά στοιχεία που απαιτείται για να ολοκληρωθεί μία συναλλαγή είναι η ταυτοποίηση του χρήστη μίας φορητής συσκευής και η MasterCard πιστεύει ότι ένα pin ή ένα password δεν είναι αρκετός τρόπος. Έτσι, αποφάσισε να επεκτείνει τους τρόπους με τους οποίους να μπορεί να αναγνωρίζεται ο χρήστης, τόσο με την λήψη selfies όσο και με την αναγνώριση των δακτυλικών του αποτυπωμάτων.

Η πλειοψηφία, αν όχι το σύνολο, των νέων smartphones έχουν κάμερα στο μπροστινό μέρος του πλαισίου για τις selfies, αλλά και τον κατάλληλο αισθητήρα για την αναγνώριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως οραματίζεται η MasterCard. Από τον Αύγουστο του 2015, η MasterCard είχε θέσει σε δοκιμή παρόμοια συστήματα και τεχνολογίες, ενώ τώρα η εταιρεία είναι έτοιμη να λανσάρει αυτούς τους τρόπους ταυτοποίησης χρηστών τόσο στην Βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη.

Η MasterCard έκανε τη δημόσια επίδειξη του πώς θα λειτουργεί η τεχνολογία της, τονίζοντας ότι ο νέος τρόπος θα είναι σύντομος και αποτελεσματικός για όλους τους χρήστες, είτε σκανάρουν το πρόσωπό τους, είτε το δακτυλικό τους αποτύπωμα. Σύμφωνα με το CNN, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και πιο εξειδικευμένοι τρόποι αναγνώρισης ταυτότητας στο μέλλον, όπως είναι ο καρδιακός παλμός.

πηγή: pestaola

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips