Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να ταξιδεύουμε;

Με τα αεροπορικά δυστυχήματα να πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, πολλοί αναρωτιούνται για το ποιος είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να ταξιδέψουν.
Γι’ αυτό και το cnn.com έβαλε κάτω τις στατιστικές και υπολόγισε πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί για κάθε 1 δισεκατομμύριο ταξιδιωτικά μίλια –αυτό σημαίνει ότι ένα ταξίδι 500 μιλίων με το αεροπλάνο με 100 επιβάτες, ισοδυναμεί με ένα ταξίδι 500 μιλίων με το αυτοκίνητο επί 100 φορές, όταν ο οδηγός είναι μόνος του. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Μοτοσικλέτες: Αποτελούν το πιο επικίνδυνο μέσο μετακίνησης, με 23 χιλιάδες ανθρώπους να έχουν σκοτωθεί σε μια περίοδο 5 χρόνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτοκίνητα και φορτηγά: Περισσότεροι από 113 χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέσα σε 5 χρόνια μέχρι το τέλος του 2013 στις Η.Π.Α. Στην Ελλάδα τουλάχιστον 6 άνθρωποι καθημερινά χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο γενικά και δεκάδες τραυματίζονται βαριά. Συγκεκριμένα, το 2008 είχαμε 1.522 θανάτους, 1.910 βαριά τραυματίες και 16.690 ελαφρά σε 13.602 ατυχήματα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας.

Λεωφορεία: Αποτελούν έναν από τους πιο ασφαλείς τρόπους να μετακινηθεί κάποιος, σύμφωνα με το cnn.com.

Εμπορικές αερογραμμές: Όσο κι αν σας τρομάζει το ταξίδι με το αεροπλάνο, οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι είναι το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), για το 2013 πραγματοποιήθηκαν 33 εκατομμύρια πτήσεις που μετέφεραν συνολικά 3,1 δισεκατομμύρια επιβάτες, ενώ τα θύματα υπήρξαν 224.

πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips